Descindere Antidrog la Spitalul din Tg. Neamț. Unitatea a cumpărat cantități mari de substanțe psihotrope, care erau apoi scoase din spital!

Oficialii din Agenția Națională Antidrog au vizitat Spitalul Orășenesc din Tg. Neamț, unde au descoperit schema utilizată pentru a sustrage substanțe precum morfină sau Mialgin. Ei s-au interesat și de Haloperidol, scrie Libertatea.ro

În urmă cu o lună, aceași publicație scria că la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț se cumpărau medicamente în exces, care apoi se scurgeau din spital. Asistenta-șefă a fost demisă, iar poliția a început o anchetă. Spitalul a pus la dispoziția autorităților documentele legate de Haloperidol. Astfel, s-au găsit 117 fiole într-un spital în care necesarul ar fi fost de maximum 10 fiole.

Alte medicamente găsite în cantități care nu se justifică ar fi Fitomenadion, Etamstilat (hemostatice), Fraxiparine și Fluimucil injectabil. 

Libertatea a luat legătura și cu managerul spitalului din Tg. Neamț, dr. Alexandru Pătrașcu, care a confirmat cazul. Acesta a spus că ”Cei de la Antidrog s-au autosesizat în urma articolelor din presă. Există o anchetă în desfășurare în ceea ce privește stupefiantele.” și că ”îmi doresc ca organele de anchetă să-și facă treaba. Precizez că am luat măsuri drastice, iar acum circuitul medicamentelor este foarte strict”.

Conform unelor surse citate de Libertatea, circuitul medicamentelor poate fi ușor urmărit: acestea erau cumpărate în cantități mari, la prețuri mici, pentru a fi apoi trimise la vânzare în anumite farmacii sau centre de paliație. Tot aceste surse ar mai fi spus că situația ar exista de pe vremea vechii conduceri, cu consensul asistentei-șefe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.