DEȘI ÎN PROCES, PENTRU DELAPIDARE, DE PESTE 6 ANI, ÎNCĂ ADMINISTRATOR DE ASOCIAȚIE
San Marco Roman

DEȘI ÎN PROCES, PENTRU DELAPIDARE, DE PESTE 6 ANI, ÎNCĂ ADMINISTRATOR DE ASOCIAȚIE

Incredibil dar adevărat! Un proces în care o fostă administrator de asociație de proprietari, Mioara Stăiculescu (foto) a fost judecată pentru delapidare, a durat 6 ani, cu tot ”tacâmul”: expertize peste expertize, contraexpertize, toate cu alte rezultate, termene peste termene, avocați peste avocați și, în sfârșit, hotărârea finală de trimitere după gratii a administratorei necinstite, de la Asociația 15, pentru un an.

În dispozitivul final de condamnare, emis de Curtea de Apel Bacău, se mai prevede un termen de încercare de 3 ani, față de 2 ani și 9 luni cât fusese acesta stabilit, de instanța inferioară de la Judecătoria Roman. Magistrații de la Curtea de Apel Bacău au mai decis și confiscarea de la inculpată a sumei de 11.061, 26 lei, stabilită, în final,  ca fiind  suma delapidată.

Sentința Curții de Apel Bacău a fost pronunțată în 30 iunie a acestui an. Procesul a fost inițial judecat de magistrații Judecătoriei Roman, care au desființat sechestrul asigurator instituit prin Ordonanța 1193/P/ 2016 asupra apartamentului deținut în Roman de Mioara Stăiculescu, dispoziție păstrată de judecătorii de la Curtea de Apel Bacău.

Mioara Stăiculescu a fost judecată sub acuzația de delapidare a unei importante sume din fondurile Asociației de proprietari 15 din Roman, sume care au diferit în fiecare din expertizele judiciare efectuate în perioada 2003-2011. În toată perioada procesuală  inculpata și-a susținut sus și tare nevinovăția, declarând magistraților că sumele lipsă în gestiunea asociației proveneau din subvențiile de stat la încălzire, care nu fuseseră decât parțial achitate de Guvern. Până la urmă Mioara Stăiculescu a dat cinstea pe rușine și a plătit cu vârf și îndesat necinstea, în cei șase ani, cât a durat procesul. (Flora ORDEAN)