Mon. Dec 17th, 2018

DESPRE AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDII

La Inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Neamț a  fost organizată o întâlnire cu agenții economici  și  reprezentanții  Inspectoratului  Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în vederea clarificării posibilităților de aplicare a noilor reglementări referitoare la obținerea autorizației de securitate la incendii. A fost necesară o asemenea întâlnirea ținând cont că termenul de conformare, prorogat  până la 30 septembrie 2017 a expirat. Inspectorul șef al ISU Neamț,  Mihai Ciprian Mitre, a trecut în revistă principalele prevederi legale a actului normativ.

După expunerae teoretică s-a trecut la lucru pe ateliere, participanții primind răspunsuri la principalele probleme pe care le-au ridicat, legate de situații punctuale de obținere a autorizației, în caz de schimbare a proprietarului și, legate de faptul că societățile nu s-au putut conforma din cauza faptului că în România există mult prea puține firme de proiectare, dar și de faptul că procedura de conformare la tot ceea ce înseamnă obținerea unei autorizații de securitate la incendii presupune fonduri uriașe, care depășesc puterea financiară a firmelor vlăguite din punct de vedere finaciar de statul roman.

O asemenea autorizație ajunge  la 100.000 lei. Întrunirea n-a fost lipsită și de schimb de replici cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai  Apopei, care a încercat să pună pumnul în gură admnistratorilor de firme, ce s-au plans din cauza presiunilor financiare ale statului pe aceste societăți, sufocate de multitudinea obligațiilor și puținătatea drepturilor.

Întâlnirea s-a terminat cu o remarcă de un adevăr cutremurător, față de lozinca ce se impune  tuturor  cerințelor statului față de societățile private din  România, legată de impunerea alinierii la normele europene. ”Am intrat  în Europa cu poponeața goală și vrem să facem totul deodată și asta cu bau-bau” a spus hâtru unul din participanți.

Lt. col. Mihai Ciprian Mitre le-a comunicat participanților că ISU a organizat, împreună cu toate Camerele de Comerț din țară, asemenea întâlniri de la care se culeg  problemele concrete ridicate de oameni, care sunt transmise la București și umează a fi înscrise în calendarul de conformare a aplicării legii privind obținerea autorizației la incendiu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.