Dental Alliance

July 24, 2024

Dezvoltarea comunităților locale: o prioritate pentru PNL Neamț

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Ieri l-am avut ca invitat pe domnul Alexandru Soare, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi coordonatorul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Acesta a discutat cu primarii liberali din județul Neamț despre proiectele de investiții aflate în derulare la acest moment, disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 şi 2, Compania Națională de Investiții şi PNI “Anghel Saligny”.

Alături de noi s-a aflat şi domnul Andrei Corlan, Comisar General al Gărzii de Mediu.

La fel ca şi săptămâna trecută, am avut o dezbatere foarte utilă despre oportunitățile de finanțare pe care primarii nemțeni le pot accesa în această perioadă, dar şi despre cele mai necesare investiții pentru dezvoltarea comunităților locale din județ.

Toți primarii liberali din județul Neamț au aplicat la Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” cu proiecte de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii de drumuri, apă şi canal. O parte dintre aceştia se află în faza anterioară semnării contractelor pentru începerea lucrărilor, etapă în care sunt necesare clarificări şi detalii referitoare la proiectele depuse.

A fost o ocazie foarte bună pentru aceştia de a se lămuri cu privire la informațiile care trebuie transmise către Ministerul Dezvoltării şi a ne asigura că toate proiectele depuse vor fi finanțate.

Este foarte important ca primarii liberali să cunoască doate detaliile şi să primească clarificările necesare pentru îndeplinirea cu succes a tuturor condițiilor necesare pentru obținerea fondurilor europene. De aceea, mă bucur că în PNL există această comunicare eficientă, care ne permite să obținem rezultate performante la nivel administrativ.

Întâlnirea de astăzi, precum şi cele care vor urma de acum înainte, a avut rolul de a încuraja investițiile locale şi de a informa reprezentanții liberali ai administrației locale despre facilitățile pe care le pot utiliza pentru a crea, în comunitățile lor, condiții calitative, oportunități de dezvoltare şi un mediu prosper pentru investiții.

Îi mulțumesc domnului Alexandru Soare pentru prezență şi pentru discuțiile aplicate pe care le-am avut astăzi împreună cu colegii liberali din județul Neamț şi îi asigur pe toți primarii liberali că pot conta în orice moment pe sprijinul şi susținerea noastră.

Ne dorim un județ dezvoltat, un mediu de investiții prolific şi adaptat nevoilor cetățenilor. Pentru acest lucru, PNL Neamț sprijină proiectele primarilor liberali, facilitează accesarea cu succes a fondurilor prin informarea permanentă asupra condițiilor de eligibilitate şi crează cadrul în care specialiştii cei mai calificați în domeniu să vină în fața primarilor şi să le dialogheze direct cu aceştia.

#AdministrațieLiberală #SePoateşilaNeamț

George Lazăr, preşedinte PNL Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.