Mon. Dec 17th, 2018

DIABETUL FACE RAVAGII

În contextul organizării manifestărilor legate de marcarea  ”Zilei Mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat”, Asociația ”Strop de Miere” din Roman a efectuat o serie de determinări gratuite ale glicemiei, în trei puncte din oraș, respectiv la sediul acesteia și la farmaciile ”Alfa” și ”Etelca”.

Anul acesta tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății a fost ”Femeia în contextul diabetului zaharat”. Medicul nutriționist a mai declarat  faptul că în lume, în ultimii ani se manifestă o creștere alarmantă a îmbolnăvirilor de diabet zaharat, astfel încît din 4 persoane aflate în risc,  3 se îmbolnăvesc de diabet zaharat. Cauzele acestor îmbolnăviri țin de viața stresantă, supraalimentație, sedentarism, somn redus, factori care determină apariția prediabetului zaharat.

Conform evidențelor înregistrate la Direcția de Sănătate Publică Neamț la 30 septembrie 2017 la nivelul județului Neamț 27.347 locuitori se află în evidența cabinetelor de diabetologie. Dintre aceștia în Roman și zonă sunt bolnavi de diabet un număr de 8407 persoane. Numai anul trecut s-au înregistrat 1762 de cazuri noi de bolnavi care au fost diagnosticați cu diabet zaharat, o bună parte dintre aceștia insulino-dependenți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.