October 24, 2021

DIICOT: 12 persoane, conduse la audieri în dosarul grupării infracţionale ce şantaja şi recupera bani prin violenţă

diicot

Procurorii DIICOT audiază, miercuri, 12 persoane, în dosarul care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu.

“La data de 26 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu”, informează un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate substanţe stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum şi sume de bani.

În cauză s-a reţinut faptul că, de la finele anului 2020 şi până în prezent, pe raza municipiului Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat ai cărui membri s-au specializat în săvârşirea unor infracţiuni de şantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverşi agenţi economici şi persoane fizice, până la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de ameninţări şi violenţe.

“La data de 12 martie, la solicitarea unui membru al grupării, un agent de poliţie a intervenit pe lângă un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a-l determina să nu aplice sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al grupării ce săvârşise o contravenţie pentru care era obligatorie respectiva măsură”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.