Începând chiar cu primul punct al ordinei de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local, convocată pentru 23 mai, ora 12,oo, liderul aleșilor locali social-democarți, Constantin Holban, a ținut să remarce faptul că PSD-ului îi revine președinția ”taman în vacanță”.

Cel de al doilea proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Îmbunătățirea factorilor de mediu și condițiilor de viață în municipiul Roman prin amenajarea Parcului Jora” a suscitat și cele mai multe comentarii.

”Nu că am avea vreo nemulțumire legată de parcul Jora. Să se facă, dar vreau să atrag atenția asupra modului în care se lucrează cu proiectantul. Avem o echipă bună la implementare a proiectelor, dar avem probleme deoarece proiectantul nu vine la fața locului. Joi, 22 iunie, trebuia să ne întîlnim cu el în teren și n-a venit. Ce să-i faci, că doar el e proiectant <<din marea metropolă, Moinești>> și nu se poate deplasa pînă la Roman și uite așa suma, din birou se dublează. Nu mai poate continua treaba în stilul acesta. Eu nu fac altceva decît să trag un semnal de alarmă să nu mai mergem pe << drumurile bătute de Dan, Căpitan de Plai>>. Nu fac nici un fel de aluzie la Laurențiu, ci vreau  doar să fim mai atenți la astfel de lucruri”, a spus Constantin Holban. (foto)

Primarul Lucian Micu i-a replicat faptul că nu se află în posesia tuturor informațiilor, motiv pentru care este tentat să facă acuzații nereale și atac la persoane.

”A existat o vizită a evaluatorilor. Nu uitați că achizițiile se atribuie pe SEAP, unde punem toate condițiile ce trebuie respectate. De altfel proiectul se află pe ordinea de zi și aveți posibilitatea de a vota sau nu”, a replicat primarul Lucian Micu. Constantin Holban a continuat să susțină că și la proiectul cu Parcul Zăvoi au fost probleme.

”La Zăvoi era vorba de o parcre neinclusă în proiect. Trebuie să vă anunț că și acest proiect va fi redepus”, a spus edilul șef.

”Nu e prima evaluare. Stiți foarte bine că eu nu deschid gura cînd nu știu despre ce e vorba. Așa s-a întîmplat și cu sensul giratoriu” a continuat Constantin Holban.

”Care sens giratoriu, că avem două?” a întrebat Lucian Micu, ironic.

”Cel de la intrarea în oraș” a încercat consilierul să lămurească dilema.

”Păi  avem două intrări. La care?” a spus Lucian Micu.

Supus la vot proiectul a trecut, cu votul majorității liberale, deși o parte din social democrați s-au abținut.Celelate proiecte au fost  votate în unanimitate ele referindu-se la organizarea bîlciului local în perioada 28 iulie-6 august. S-a aprobat din bugetul local  și alocare sumei de 13.850 lei pentru ajutorarea familiei Stavarache din Cartierul Nicolae Bălcescu, căreia un incediu i-a distrus, recent, casa. S-a aprobat și proiectul de hotărîre privind rectificarea bugetului local privind finanțarea instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii, a listei de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare și a listei de studii și proiecte finanțate din bugetul de dezvoltare pe anul 2017. A trecut și proiectul de hotărîre prinvind aprobarea “Strategiei de Dezvoltare a Direcției de Asistență Socială a municipiului pentru perioada 2017-2027”. De asemeni au fost desemnați reprezentanții Consiliului Local în comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct a școlilor din municipiu, atragîndu-se atenția că aceștia au statut de observator.