Dental Alliance
April 24, 2024

DISCUȚII CONTRADICTORII PE PROCEDURILE DIN SPITAL

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

În spațiul public, respectiv pe o rețea de socializare, a apărut o nemulțumire a consilierului local PSD, Constantin Holban, legată de faptul că soția acestuia ar fi fost nevoită să-și piardă, la sfârșitul săptămânii trecute, o groază de vreme pentru a i se schimba un simplu pansament.

Social-democratul a relatat faptul că soția sa, care fusese operată cu câteva zile înainte, a fost nevoită să se întoarcă la Spital pentru schimbarea unui pansament, după o operație care-i fusese făcută în aceeași secție cu câteva zile înainte. Acesta spune că soția lui a fost nevoită să sprijine pereții holurilor din Secția Chirurgie preț de o oră și ceva pentru o operație care a durat maxim două minute.

Nici prin cap nu mi-a trecut că cineva se poate supăra pentru o postare pe o rețea de socializare. Soția mea a fost nemulțumită de faptul că a trebuit să aștepte peste o oră, în picioare, pentru o operație de schimbare a unui pansament, care a durat două minute. Personal nu m-am gândit că pentru a fi îngrijit cineva, trebuie să fac uz de calitatea mea de consilier local. Soția mea a avut nevoie să i se schimbe doar pansamentul”, a spus Constantin Holban.

Șeful Secției chirurgie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, dr. Dan Gabriel Arvătescu, susține faptul că Spitalul funcționează pe bază de proceduri, care este obligatoriu să fie respectate atât de pacienți, cât și de personalul medical.

Apariția în spațiul public a unor acuzații referitoare la faptul că soția consilierului local, Constantin Holban, ar fi fost nevoită, să aștepte timp îndelungat pe holurile Spitalului Municipal de Urgență, a determinat pe dr. Dan Arvătescu, șeful Secției Chirurgie, să reacționeze și să spună că alesul local ar fi trebuit să cunoască faptul că într-un spital se lucrează potrivit unor reguli ce trebuie respectate cu strictețe de toată lumea.

Aceste reguli, spune chirurgul, interzic intrarea persoanelor din afara Spitalului, pentru tratament ulterior externării,  mai ales în Secția de chirurgie. Aceste tratamente se fac, în funcție de gravitatea cazului, fie la Centrele de Permanență deschise în municipiu, în cazul unor situații mai simple, fie în ambulatoriile de specialitate ale Spitalului sau la Centrul de Primire Urgențe, după caz. Aceste interdicții sunt cauzate de măsurile de prevenire a infecțiilor asociate actului medical, care la ora aceasta sunt extrem de dure.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/C0457pWJL8o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Discuții legate de nerespectarea protocoalelor în secțiile cu risc ridicat de apariție a infecțiilor asociate actului medical există în permanență la Roman și de câte ori s-a ridicat această problemă s-a invocat lipsa de înțelegere a aparținătorilor bolnavilor sau a acestora din urmă, care găsesc tot felul de metode mai puțin ortodoxe de a intra în Spital, cu riscul de a aduce pe îmbrăcăminte și încălțăminte microbi din exterior, care pot fi fatali în secțiile cu risc: Chirurgie, Ortopedie, Maternitate, Neonatologie, etc.

Problema care se mai ridică în astfel de situații este aceea că Spitalul, cu greu poate face față asigurării unei hrane corespunzătoare, la nivelul absolut insuficient al alocațiilor de hrană și atunci pacienții primesc vizite ale aparținătorilor care le aduc mâncare de acasă. Este greu ca într-un  spital municipal sau orășenesc să se stabilească regimul drastic de interdicție a vizitelor din clinicile universitare, situație în care apar și astfel de discuții în spațiul public.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.