Dental Alliance
October 2, 2023

DNA: Viceprimar din Neamţ, trimis în judecată pentru şantaj

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a viceprimarului comunei Poiana Teiului, Ion Buzdea.

„În perioada 2020 – ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi amenințat un coleg de partid cu darea în vileag a unor înregistrări video, compromițătoare, pentru a-l determina pe acesta din urmă să-l înscrie pe inculpat pe lista consilierilor locali, pe un loc eligibil, cu ocazia alegerilor locale ce urmau să se desfășoare în data de 27 septembrie 2020 şi să îl propună pe inculpat pentru funcția de viceprimar al comunei Poiana Teiului, județul Neamț și să îl susțină în fața consilierilor, pentru a obține voturile necesare numirii în această funcție. În urma acestor acte de constrângere, persoana vătămată ar fi dat curs celor solicitate de inculpat, iar în cele din urmă acesta a fost votat viceprimar al comunei Poiana Teiului”, susţin procurorii DNA Bacău.

De asemenea, pe lângă solicitările de mai sus, Ion Buzdea i-ar mai pretins persoanei vătămate și suma de 150.000 lei.

În cursul lunii ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi accesat fără drept, în două rânduri, datele stocate (sms-uri și fotografii) în telefonul mobil al persoanei vătămate.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap