January 16, 2022

Doctor Filip Panait: Eu am propus un acumulator care se încarcă în 5 minute și conferă o autonomie de 1000 de km la mașinile electrice

După cum puteți citi, în știrea publicată de Hotnews, israelienii se mișcă, pentru că statul le oferă fonduri de dezvoltare consistente, pentru implementarea noilor tehnologii.
O idee, privind acumulatorii auto, cu nanotehnologii, combinate cu structuri organice, a atras investiții de 130 milioane de dolari, și a dus la promovarea produsului, la salonul auto de la Bruxelles.
M-a sunat un coleg și prieten, doctor, și mi-a spus că israelienii au pus în practică invenția mea, brevetată în anul 2018, și medaliată cu argint la Geneva, în același an.
Este adevărat că le-am transmis israelienilor detaliile tehnice ale invenției, cu scopul de a o pune în producție, în țara lor, căci în România nimeni nu vrea să te ajute cu nimic, dar nu știu dacă cei din Israel au pornit de la invenția mea, căci nu am cercetat cu atenție problema. Cert este că au lansat un acumulator revoluționar, care se încarcă în cinci minute și conferă mașinii o autonomie de 500 km.
Cred că au avut dificultăți în implementarea unor idei atât de revoluționare, care ar scoate petrolul din ecuația energetică.
Eu am propus un acumulator care se încarcă în 5 minute și conferă o autonomie de 1000 de km, cu un preț de producție destul de mic, pentru a fi implementat pe scară largă.
Ce poate face un inventator ca mine în România, unde statul nu dă doi bani pe cercetare și unde firma Dacia – Renault, din Pitești și Ford, din Craiova, nici nu s-au sinchisit să răspundă propunerii mele de colaborare? Toți vor să vândă hârburile pe benzină și motorină, încă 50 de ani, ca să scoată profit din neștiință!
Numai că lumea nu stă după ei, așa că ideea a zburat în Israel, o țară care nu-și permite să stea pe loc, ca să nu dispară din istorie!
O piață, de câteva miliarde de euro, anual, este deschisă, prin noile tehnologii, legate de acumularea de energie în mediu fluid, prin intermediul nanocapacitorilor, iar România cumpără energie scumpă, de la străini.
Antena 3 a publicat un material, legat de cercetările mele, pe 1 decembrie 2020, de ziua națională, la emisiunea lui Mihai Gadea despre personalitățile care au contribuit, și contribuie, la dezvoltarea țării. În rest, tăcere, atât din partea autorităților, cât și a firmelor private.
Cei din Israel îmi propun să mă mut în tara lor, că au nevoie de oameni care știu să creeze lucruri noi.
Nu știu ce mă reține aici, poate livada de lângă casă, poate liniștea dealurilor Moldovei, sau poate mormintele părinților și bunicilor mei, sau poate toate la un loc.
Cert este că sunt un inventator prost, care nu știu să-mi vând marfa, căci m-am învățat doar să trag la jug toată viața!
PS. Ce mare lucru un inventator? Iată că unii scot miliarde de euro dintr-o idee, în timp ce alții stau în sărăcie și ignoranță!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.