January 23, 2021

Domeniul justiției, pe lista priorităților PSD

Proceduri simplificate pentru investiții, justiție specializată pentru mediul de afaceri și achiziții, degrevarea instanțelor – sunt doar câteva dintre măsurile prevăzute de PSD în Programul de guvernare 2020-2024

Partidul Social Democrat a prezentat Programul de guvernare pentru 2020-2024, în care sunt prezentate măsurile pentru simplificarea procedurilor în domeniul justiției. Obiectivele propuse încurajează investițiile și dezvoltarea afacerilor deja existente, înființarea unui corp de specialiști în litigii de achiziții publice și degrevarea instanțelor.
„Avem nevoie de proceduri mai simple în sectorul economic, ca să încurajăm noii investitori și să dezvoltăm companiile și societățile care încă mai sunt profitabile, în contextul pandemiei.
Pentru debirocratizarea unor proceduri curente pentru mediul de afaceri vom simplifica accesul la Registrul Comerțului, care va prelua înregistrarea asociațiilor, fundațiilor și se va ocupa și de anumite proceduri care vizează societățile comerciale.
Ne-am propus să înființăm tribunale pentru mediul de afaceri, specializate în litigii de contencios-administrativ și comercial și vom demara acest proiect inițial în cele 15 municipii unde funcționează Curțile de Apel, iar ulterior le vom extinde.
De asemenea, este nevoie de un corp al specialiștilor pentru litigiile de achiziții publice, astfel încât rezoluțiile să fie comunicate rapid și să accelereze proiectele de investiții publice“, a declarat Adrian Bourceanu, candidat al PSD Neamț la Senatul României.

Partidul Social Democart militează pentru reducerea birocrației și simplificarea procedurilor și a început aceste demersuri de când era la guvernare. Din păcate, liberalii nu au continuat multe dintre proiectele PSD și lucrurile au rămas la fel.
„Este nevoie ca oamenii specializați în domeniul justiției să intervină și să deblocheze acest sistem! Sunt avocat de profesie și știu cum să facem lucrurile să se miște în direcția bună, pentru că oamenii de afaceri îmi spun ce impedimente legislative întâlnesc și cu ce probleme se confruntă! Pe 6 decembrie, românii vor vota echipa care să le apere interesele și să guverneze în favoarea lor!“, a mai adăugat Adrian Bourceanu, candidatul PSD Neamț la Senatul României.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.