March 6, 2021

Dosar penal pentru amenințări și injurii pe Facebook. O simplă plângere la Poliție poate duce chiar și la reținerea făptașului

Persoanele care amenință sau înjură pe Facebook se pot alege cu dosar penal și pot fi trași la răspundere. Asta a aflat și un bărbat din București care s-a trezit sâmbătă dimineață, cu mascații la ușă, după ce a amenințat cu moartea un alt internaut și familia acestuia.

De asemenea și un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a statutat încă de la sfârșitul lui 2016, că site-ul de socializare Facebook este spațiu public.

Ce s-a întâmplat mai exact. Joi, 27 august un bărbat s-a prezentat la secția 19 a Poliției Capitalei și a depus o plângere în care a spus că a fost amenințat cu moartea, atât el cât și familia sa, de către o altă persoană, într-un video.

Mai mult de atât, în timpul filmării video cel care îl amenința i-a aratat bărbatului o sabie și un pistol tip air soft.

După câteva zile de cercetări, mascații din București au descins la adresa celui care l-a amenințat pe bărbatul care a depus plângerea.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat un pistol air soft, dar și mai multe cuțite și o sabie.

Acesta s-a ales cu dosar penal, iar după percheziții a fost dus la audieri. Mai mult a fost reținut pentru 24 de ore.

Acum, Potrivit Codului Penal, bărbatul în cauză riscă închisoarea de la trei luni până la un an, sau amendă penală.

Un bărbat din Alba Iulia are și el dosar penal după ce l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat

C. Raul se află sub control judiciar după ce într-o postare pe Facebook a scris următoarele la adresa secretarului de stat Raed Arafat: ”Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră!/Am primit dreptul de a ucide în numele poporului român”.

La scurt timp postarea s-a viralizat pe internet, unde a strâns mii de distribuiri dar și like-uri. Ulterior, postarea a dispărut de pe contul acestuia, iar proprietarul contului a pretins că postarea i-a fost ștearsă.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.