February 28, 2021

Două jucătoare ale clubului ACS Vulpitele Galbene vor începe pregătirea pentru a deveni soldați angajați ai Armatei Române

Pentru Patrie!
De luni, chiar in săptămâna premergatoare debutului de campionat, două jucătoare ale clubului nostru nu vor mai transpira alături de noi la antrenamente, nu vor mai visa la meciuri frumoase și adversari puternici ci tot ce vor face va fi doar pentru Patrie. De luni, Corina Neagu și Maria Caia vor începe pregătirea pentru a deveni soldați angajați ai Armatei Române. Corina se va specializa la Iași în ”rachete„ pe când Maria va merge tocmai pânâ la Cluj pentru a se specializa în ”transmisiuni”.
Înaintea lor , în septembrie, un alt fundaș ne-al nostru a îmbrăcat haina militară. Atunci Oana Poiană a început școala de maiștri militari. Savurăm cu plăcere mesajele si fotografiile trimise de Oana și abia așteptăm să revină alături de echipă.
Ei bine, ”parteneriatul” nostru, Fotbal feminin-armată nu se oprește aici. Două jucătoare active ale clubului nostru sunt deja angajate MAPN și îmbină cu succes datoria față de patrie cu antrenamentele de fotbal. Geanina Sescu este la ”conumicații” pe când Oana Anton face parte din ”poliția militară”.
Încă de la înființare clubul nostru de fotbal feminin și-a propus, ca pe lângă performanța sportivă, să aibă grijă de viitorul fetelor pe care le formăm.
Acum, când cele două fete sunt pe picior de plecare, ne întristăm oarecum că vom rămâne descoperiți pe” linia de fund”, dar ne bucurăm pentru viitorul lor profesional.Ne bucurăm pentru ”cărămizile pe care am reusit să le putem le temelia lor„ de-a lungul timpului și acum este momentul să vedem și ” roadele acestor doi pomi”. Peste dârzenia, perseverența, punctualitatea căpătate de-a lungul antrenamentelor de fotbal, antrenorii clubului nostru au presărat multă trudă. Însă cu siguranță liantul cel mai de preț pentru progresul profesional al fetelor este reprezentat de psihologul echipei. Doamnei Elena Chelmuș îi datorăm formarea fetelor ca Oameni.
5 fete, jucătoare ale clubului nostru, au ales, până acum, să împartă haina militară și ghetele de defilare cu echipamentul de joc și ghetele de fotbal. Lucrurile nu se vor opri aici deoarece ne dorim să călăuzim pașii și altor jucătoare spre viața fermă și corectă a soldaților sau spre alte meserii care să ne facă cinste atât nouă ca formatori cât și fetelor.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.