January 19, 2021

Două surori gemene, dintr-un sat de lângă Roman, un singur vis – uniforma militară

Surorile Ciubotaru Raluca-Mihaela și Ciubotaru Geanina-Elena, originare din Neamț, comuna Bahna au avut același vis –  Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, însă 12 sutimi diferență la media finală de admitere puteau să le despartă pentru patru ani.
Viața în colegiul militar presupune, pe lângă dorința acerbă de performanță, și mult timp petrecut departe de familie, însă parcă totul pare mai ușor atunci când lucrurile se împart la doi. Gemenele Raluca și Geanina vorbesc și simt la fel. Sunt destul de greu de deosebit, deoarece au până și aceeași sclipire în ochi atunci când vorbesc despre visul lor – uniforma militară. Bunicul le povestea mereu despre stagiul militar și, în clasa a V-a, au luat hotărârea de a opta pentru colegiul militar.
Aproximativ două săptămâni au încercat să se acomodeze cu gândul că în următorii patru ani nu vor mai fi împreună, Geanina fiind admisă la colegiul militar câmpulungean, iar Raluca la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Potrivit legilor aflate în vigoare, gemenii admiși în colegiile naționale militare se pot muta în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea acestora.
„Mama a fost alături de mine și a încercat să mă încurajeze permanent. Când am aflat că am fost transferată la același liceu cu sora mea, efectiv am simțit o explozie de sentimente. Ne-am dorit cu ardoare să urmăm cursurile colegiului militar și părea ireal. Ne bucurăm că am reușit, uniforma militară este un vis împlinit și în continuare vom împărți frățește momentele dificile, dar și reușitele”, a menționat Raluca.
Foto: Georgiana Lupu

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.