DRDP Iași dispune de suficiente utilaje și material antiderapant pentru intervențiile pe timp de iarnă
San Marco Roman

DRDP Iași dispune de suficiente utilaje și material antiderapant pentru intervențiile pe timp de iarnă

Pentru o corectă informare a opiniei publice precizăm că, la acest moment, DRDP Iași dispune de toate utilajele, personalul, carburantul și materialele antiderapante necesare gestionării în bune condiții a activității întregii rețele de drumuri naționale din administrare, pe toată perioada iernii. 
De la începutul sezonului de iarnă 2018 – 2019, pentru menținerea infrastructurii rutiere în condiții de siguranță, la nivelul DRDP Iași s-au răspândit peste 62.000 tone de sare, 385 tone clorură de calciu și 58 tone produs ecologic.
La ora actuală, în bazele noastre de deszăpezire de la nivelul districtelor sunt în stoc peste 7.430 tone de sare, 294 tone clorură de calciu și 32 tone produs ecologic.
Contractul pentru furnizarea cantităților de sare necesare a fost semnat la nivelul CNAIR încă din vara anului 2018, iar aprovizionarea se face gradual, în funcție de consumul înregistrat și de necesarul din baze.
De asemenea, la această oră, în bazele DRDP Iași sunt mobilizate 332 de autoutilaje de deszăpezire și alte 111 la cerere, pregătite să intervină în orice moment acolo unde situația o impune.
Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Comunicat de presă DRDP Iași

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.