September 22, 2021

După cinci ani de la moartea lui Bogdan Gigină, nu s-a schimbat nimic. Colegii lui așteaptă în continuare, ca cei responsabili să răspundă în fața legii

La 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, din cadrul Brigăzii Rutiere, care făcea parte din dispozitivul de însoțire a fostului ministru de interne Oprea Gabriel, colegii acestuia, din Sindicatul EUROPOL își aduc – cu dor – aminte de el, așteptând, în continuare, ca cei responsabili să fie trași la răspundere.

Era seara zilei de 20 octombrie 2015, când colegul nostru Bogdan Gigină din cadrul Brigăzii Rutiere făcea parte din dispozitivul de însoțire a fostului ministru de interne Oprea Gabriel, care se deplasa la domiciliu. A fost ultima sa misiune aici pe pământ, iar din cauza aroganțelor și prerogativelor pe care și le-a însușit ex-ministrul, o familie își plânge acum copilul.
 
Trebuie să reiterăm faptul că ministrul Oprea și-a conferit, în mod discreționar, drepturi neprevăzute de cadrul legal, drepturi a căror exercitare a presupus punerea unor polițiști rutieri în situații de risc sporit, și totodată, a impus ca deplasarea echipajelor de poliție rutieră să se facă în regim de viteză sporită și cu un potențial ridicat de producere de evenimente rutiere, situație care a condus la decesul colegului nostru.
 
Astăzi comemorăm 5 ani de când colegul nostru , Bogdan Gigină a trecut în neființă în urma acelui tragic accident, sub privirile îngrozite ale colegilor săi. Sunt 5 ani în care familia, colegii și cei apropiați au așteptat în zadar ca cei care se fac vinovați de moartea acestuia, să răspundă în fața legii, însă mai e cale lungă până ce instanța se va pronunța în acest dosar.
 
Odihnește-te în pace, drag coleg!
EUROPOL

sindicat

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.