October 24, 2021

E85 va fi închis în totalitate, timp de 12 ore, la Roman

cale ferata

După ani întregi de tergiversări, trecerea la nivel cu cale ferată de la ieșirea din Roman, spre Iași, intră, în sfârșit, în reparații. 

În luna iunie se va interveni în acest punct rutier, care a făcut zeci de mii de șoferi să transpire abundent și sute de automobile să sufere. Conform declarației primarului municipiului Roman, Leonard Achiriloaei în conferința de presă săptămânală, lucrările vor avea loc în perioada 9-22 iunie, când se va lucra fie pe un sens, fie pe celălalt. Materialele au fost deja aduse și depozitate în zonă.

Există, totuși o perioadă destul de lungă, de peste 12 ore, în care E85 va fi închisă în totalitate.

Mai exact, între 12 și 13 iunie, între orele 18,00 până la 06,00, traficul rutier va fi redirecționat pe alte rute. Deocamdată, primarul nu a menționat care vor fi acestea, însă variante nu sunt prea multe. Prin constructie E85 s-a dorit ca traficul greu să nu mai treacă prin localitățile limitrofe iar în acestea s-a construit aproape de străzi.

Ca urmare, posibile (și cele mai probabile) rute ar fi >Prin comuna Cordun, cu iesire la E85, înainte de sensul giratoriu, sau mergând mai departe prin Săbăoani, iar în și dinspre Vaslui, pe deja celebra Arteră Ocolitoare Est, care și așa este vai de mama ei.

Însă, cum nu se poate face curățenie fără să faci mai întâi mizerie, rămâne să vedem daca aceste 12 ore de calvar vor merita efortul, la final.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.