Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Editorial – Mergem înapoi, pentru că într-acolo privim!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

De cinci sute de milioane de ori am auzit păreri despre ”de ce anume nu merge țara asta înainte”. Despre ”care anume e motivul pentru care nu evoluăm”. Despre ”de ce anume nu avem o țară ca afară”, deși ne-o dorim cu toții.

Răspunsul e în titlu și este cât se poate de simplu. Mergem, înapoi, pentru că aia e direcția în care privim. Pentru o bucățică de putere și pentru a neasigura că scaunul nostru nu este amenințat de nimeni, scormonim în trecutul contra-candidatului până la a șaptesprezecea generație, doar-doar om găsi ceva cu care să-l discredităm. Și pierdem atât de mult timp făcând asta, încât nu mai avem timp să privim înainte, în direcția spre care ar fi normal să ne uităm.

Înainte e dezvoltarea, înainte e viziunea, înainte e evoluția. Cui îi pasă că, pe vremea lui Ceaușescu – când volens-noles erai membru de partid – X sau Y au fost membri de partid?! Eu am fost pionier și UTC-ist și uite că îmi pot face treaba astazi fără să mă simt rușinat că am făcut parte din Șoimii patriei! Sunt convins că cei din Parlament au fost membri de partid. De ce sunt convins? Pentru că au niște vârse care arată, fără putință de tăgadă că pe vremea aia erau destul de în vârsta încât să fi fost membri de partid. Așa, și? Au fost, acum nu mai sunt. Comuniști, adică…

Serios, numai mie mi se pare că pierdem vremea scormonind in trecutul glorios al unuia sau al altuia, în loc să ne asigurăm că deciziile luate pentru viitor sunt cele potrivite? Cum ar fi retragerea geografiei de la bacalaureat? Sau reînființarea școlilor profesionale? Sau planurile pentru următorii 20 de ani?

Mie mi se pare că n-avem timp de vizionari, pentru că ne uităm la pensionari…

Cristian FOGHEL - editorialist

Am lucrat multă vreme în mass-media. Radio, presă scrisă, TV. Timp de 2 ani am scris pe blogul personal guralaureche.blogspot.ro, în paralel cu realizarea emisiunii cu același titlu (GuraLaUreche - emisiune cu și despre blogeri, user generated content), apoi am trecut pe platforma romașcani.ro după care, timp de 6 ani am scris pe blogul personal cristianfoghel.ro.

Editorialele scrise pe roman24.ro nu sunt altceva decât opiniile mele personale. Dacă sunteți, sau nu, de acord cu ele, puteți să îmi spuneți, folosind simbolurile de mai jos. Aștept să comunicăm!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.