După doi ani de ședințe de judecată și mai multe amânări ale sentinței, unul din completele de la Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, marți, 29 martie, sentința în ”Gala Bute”, în care inculpatul principal a fost Elena Udrea, fost deputat de Roman, care a primit condamnări pentru mai multe capete de acuzare.
Elena Udrea va executa însă doar sentința de 6 ani pentru luare de mită. Fosta deputată de Roman a primit cinci ani pentru infracțiunea de luare de mită, patru ani pentru aceeași infracțiune și șase ani tot pentru luare de mită, dar și pentru abuz în serviciu.
Completul de trei judecători a fost format din Angela Dragne, șefă de complet, cunoscută și în dosarul fostului premier Adrian Năstase, din dosarul ”Mătușa Tamara” și a ex-ministrului Economiei, Codruț Sereș, condamnat la 4 ani cu executare în dosarul Hidroelectrica. Cea de a doua judecătoare a fost Florentina Dragomir, iar cea de a treia judecătoarea Leontina Șerban, cunoscută din dosarul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica.
Elena Udrea a fost achitată pentru tentativă de folosire de declarații false sau incomplete. Elena Udrea trebuie să achite 8.816.000 lei către Autoritatea pentru Turism, 500.000 lei către stat și alți 600.000 de euro lui Adrian Gărdean, unul din denunțători.
Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box a primit 5 ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită și evaziune fiscală.
Tudor Breazu, prieten al Elenei Udrea și admnistratorul terenurilor de la Nana a primit 3 ani de închisoare cu executare.
Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.
Ex-consilierul Elenei Udrea, Ștefan Lungu, a fost condamnat la un an și șase luni închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită.
Dragoș Botoroagă, om de afaceri din Petroșani, patron al firmei ”Consmin” a primit 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a fost condamnat la 4 ani închisoare cu suspendare.
Singurul care a scăpat de condamnare a fost Ion Ariton, ex-ministru al Economiei, care fusese acuzat de procurori pentru abuz în serviciu. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs la completul de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În esență procesul se învârte în jurul organizării, în 9 iulie 2011 la Romexpo, a meciului de box dintre Lucian Bute și pugilistul francez, Jen Paul Mendy, învins de român în runda a IV-a la categoria supermijlocie. Elena Udrea, susțin perocurorii, a cerut subordonaților să găsească soluții de finanțare a meciului pentru a obține ”beneficii electorale prin asocierea imaginii sale cu a marelui campion de box”. În felul acesta ar fi determinat 10 companii comerciale să sponsorizeze cu 1,7 milioane lei Gala Bute, prin firma lui Rudel Obreja. Elena Udrea este acuzată că ar fi încasat un procent de 10% din sumele în discuție.
Elena Udrea a declarat că sentința pronunțată ar fi abuzivă, că este vorba de o bătălie pe viață și pe moarte și că ar mai avea multe de spus despre această victorie de etapă a sistemului de forță din România.
Deciziile nu sînt definitive și pot fi atacate cu recurs la completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Știrea a făcut înconjurul tuturor marilor agenții de știri din lume.

Elena Udrea, susțin perocurorii, a cerut subordonaților să găsească soluții de finanțare a meciului pentru a obține ”beneficii electorale prin asocierea imaginii sale cu a marelui campion de box”. În felul acesta ar fi determinat 10 companii comerciale să sponsorizeze cu 1,7 milioane lei Gala Bute, prin firma lui Rudel Obreja. Elena Udrea este acuzată că ar fi încasat un procent de 10% din sumele în discuție.