San Marco Roman
Thu. Sep 19th, 2019

Eșecul de la Eurovision atrage acuzele deputaților: “Conducerea TVR trebuie să plece!”

După ce România a ratat finala concursului internațional de interpretare “Eurovision”, românii au început să comenteze atât prestația concurentului cât și prestația conducerii TVR. Opiniile nu au întârzâiat să apară inclusiv de la deputați.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, artă, mijloace de informare în masă, deputatul PNL Gigel Știrbu a publicat pe situl Camerei Deputaților un comunicat de presă intitulat “TVR a dus şi Eurovisionul la pierzanie“, pe care îl reproducem mai jos.

Felicit TVR pentru a doua finală la Eurovision ratată consecutiv pentru România! Sute de mii de euro din bani publici cheltuiţi pentru a face ţara de râs. Ieri seară s-a desfăşurat cea de-a doua semifinafă a concursului de muzică Eurovision 2019, în care au fost desemnate zece ţări care vor avea reprezentanţi în finala din 18 mai de la Tel Aviv.

Din păcate reprezentanta României nu se află printe finalişti. Nici nu e de mirare! Să ne amintim că în finala Selecţiei Naţionale, juriul, bine ales de TVR, a desemnat pentru a reprezenta România, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor.

TVR ar trebui să pună înapoi banii publici cheltuiţi nejustificat cu Eurovisionul şi să plece

S-a dovedit că nemulţumirile publicului de atunci au fost întemeiate şi inevitabilul eşec al României nu a întârziat să apară. Încă o data conducerea TVR-ului a dat dovadă de o crasă incompetenţă managerială încă din faza incipientă a acestui concurs. Reuşita României a fost total compromisă din cauza felului în care a fost organizată Selecţia Naţională când juriul a fost format în majoritate din specialişti străini şi nu s-a ţinut cont de votul românilor. Este sfidător cum se cheltuie cu Eurovisionul milionul de euro din banii contribuabililor pentru ca mai marii Televiziunii Publice să iasă la plimbare şi să terfelească România în lume. Conducerea TVR trebuie să plece!

Pentru acest al doilea eşec consecutiv, pe banii românilor şi cu onoarea României batjocorită, conducerea TVR ar trebui să pună înapoi banii publici cheltuiţi nejustificat cu Eurovisionul şi să plece. Acest concurs muzical a ajuns să fie doar un prilej de excursii excentrice pentru d-na Doina Gradea şi echipele din TVR, dovada vie o reprezintă faptul că nici măcar nu reuşim să ne calificăm printre primele 10 ţări din Europa. Stau şi mă întreb, orare cum poate ajunge vreodată Televiziunea publică un post de televiziune profitabil, ţinând cont de modul în care sunt gestionaţi banii de către acuala conducere?! Și să nu uităm nici de jaful banului public de la Cerbul de Aur! Un alt prilej pentru TVR de a arunca cu banii contribuabililor pe fereastră pentru un proiect mediocru care nu a fost nici pe departe un succes de audienţă.

Generozitatea din banii românilor a consiliului de administraţie al TVR pentru concursuri muzicale ratate nu are limită şi a provoacat un val uriaş de nemulţumiri în rândul populaţiei.Doamnă Doina Gradea, vă anunţ, în concluzie, că sunteţi şi dvs. descalificată! Lăsaţi TVR să meargă mai departe!

Gigel Știrbu

deputat PNL - preşedintele Comisiei pentru cultură, artă, mijloace de informare în masă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.