Dental Alliance
March 4, 2024

Este Regele Charles urmașul lui Vlad Țepeș?

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

 

Legătura noului rege Charles al III-lea cu România este arhicunoscută, acesta având o casă în satul Viscri. Totuși, există voci care susțin că noul rege are o legătură mult mai strânsă și chiar ar avea origini românești.

 

Mai mult, scriitorul englez David Hughes susține că Charles ar fi chiar urmașul lui Vlad Țepeș. În cartea “Cronicile Britanice”, el a prezentat nu mai puțin de patru variante genealogice prin care îl “leagă” pe Charles de Vlad Țepeș.

 

O altă variantă are legătură cu fratele vitreg al lui Țepeș, Vlad Călugărul. În următoarele secole, după căsătorii succesive ale fiilor sau fiicelor desprinse din Țepeș cu anumiți membri ai unor familii de nobili maghiari ori de români maghiarizați s-a ajuns astfel la contesa Claudia von Rhedy.

 

Aceasta provenea din localitatea Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, și este stră-străbunica lui Charles, potrivit ziarului Libertatea. Nepoata acesteia, Mary de Teck, a fost, din postura de soție a regelui George al V-lea, regina a Marii Britanii, dar și bunica fostei regine Elisabeta a II-a.

 

Vlad Țepeș, supranumit Dracula

 

Vlad al III-lea Țepeș, din care se spune că se trage Regele Charles, a fost domnitorul Țării Românești în trei rânduri. În 1448 a fost pe tron timp de două luni, apoi intre 1456 și 1462 și în 1476 timp de o lună. 

 

El era fiul lui Vlad Dracul – și el fost domn al României între 1436 și 1442, respectiv 1443-1447. Vlad Țepeș era recunoscut pentru faptele de brutalitate pe care le comitea, motiv pentru care numele său a fost alăturat adesea legendei lui Dracula, ce a pornit din 1897, după cartea lui Bram Stoker.

Chiar daca în cartea lui Stoker nu se face nicio referire la Vlad Țepeș, acesta a fost alăturat istoric ca fiind Dracula. Iar Dracula este în momentul de față unul dintre cele mai cunoscute personaje din România la nivel mondial, motiv pentru care numeroși turiști vizitează Castelul Bran.

 

Despre Dracula nu doar că s-au făcut peste 100 de filme și numeroase jocuri, dar acest personaj a inspirat și apariția primului cazinou online cu specific românesc – Vlad Cazino. La acesta, utilizatorii pot descoperi într-o interfață prietenoasă, numeroase jocuri de păcănele online, live casino, bingo și poker patronate de simpaticul personaj vampir Vlăduț și prietenii săi.

 

Legătură lui Vlad Țepeș cu Dracula este însă la nivel de mit, deoarece nu există nicio dovadă istorică menită să o confirme. Mai mult, Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Castelul Bran, unde se consideră că ar fi fost casa lui Dracula și care a devenit o atracție turistică. El ar fi trecut prin zonă doar în drumurile pe care le făcea spre locul în care astăzi se află orașul Brașov.

 

Cine este David Hughes, scriitorul care susține că Charles al III-lea e urmașul lui Vlad Țepeș

 

David Hughes s-a născut în 1930 și a fost un scriitor, scenarist și realizator de documentare pentru televiziune. A scris mai multe romane, cele mai multe dintre ele având o temă istorică. Dintre acestea, cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt “The Pork Butcher” (1984) și “But for Bunter” (1986).

 

El a realizat numeroase documentare pentru BBC, a fost autor al unor opere de critică literară, de film și de teatru și s-a stins din viață pe 11 aprilie 2005. El a fost căsătorit între 1958 și 1976 cu Mai Zetterling, una dintre cele mai cunoscute actrițe suedeze din anii ’60. Apoi, în 1980 s-a recăsătorit cu Elizabeth Westoll, alături de care a avut doi copii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.