Dental Alliance
October 7, 2022

Eugen Țapu-Nazare, PNL Neamț: ”Legea offshore votată în Senat, pas decisiv spre independența energetică”

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Am aprobat în Senat, cu o largă majoritate, legea offshore. Proiectul a fost depus de Partidul Național Liberal, prin semnăturile premierului Nicolae Ciucă și ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Primele gaze din Marea Neagră vor fi livrate începând cu acest an. 

Legea offshore stabilește și un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60%  către statul român și 40%  către investitor. Același cadru fiscal se va aplica și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba  în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatarea va începe în 2024.

Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.

Legea urmează să fie dezbătută și în Camera Deputaților, unde și acolo există o majoritate stabile și puternică pentru aprobarea cât mai rapidă. 

 

Eugen Țapu-Nazare

Președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Senat

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.