Dental Alliance

Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): ”Suntem preocupați de familiile cu copii mici”

0
YRY Residence

Am semnat două propuneri legislative inițiate de PNL, propuneri cu impact major pentru familiile cu copii mici.

Primul proiect vizează scăderea TVA la 5% pentru produsele destinate nou născuților. În această categorie intră laptele praf, articole și accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte, șervețele și scutece pentru copii, dar și scaunele auto, indispensabile unui transport sigur. Pe lângă sprijinul oferit familiilor cu copii nou născuți, această măsură are și scopul de a stopa declinul demografic, care a devenit o problemă extrem de serioasă, ale cărei consecințe negative se vor vedea pe termen lung. Statisticile sunt îngrijorătoare, lunar se nasc mult mai puțini copii decât în luna precedentă, un semnal clar că familiile care doresc să aibă copii trebuie să fie sprijnite în luarea unei asemenea decizii.

Un al doilea proiect se referă la flexibilizarea programului de lucru al părinților care au copii cu vârsta până la 8 ani. Conform actului normativ, aceștia, indiferent că sunt angajați în sectorul bugetar sau în cel privat, vor beneficia de patru zile în fiecare lună în care vor putea opta să lucreze de acasă. Decizia de a-și organiza aceste zile le va aparține în totalitate, în sensul că pot opta pentru o zi pe săptămână sau patru zile consecutive. Este important să existe un echilibru real între timpul petrecut la serviciu și cel petrecut acasă, cu copii.

Cele două propuneri legislative vor intra în circuitul parlamentar în această săptămână.

Mai multe țări din Uniunea Europeană promovează deja politici publice de flexibilizare a programului de lucru, aspect pe care-l întâlnim și în legislația SUA.

 

Eugen Țapu-Nazare

Președintele Comisiei de antreprenoriat și turism

 

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap