December 1, 2021

Europa ne sare în ajutor: statele membre UE trimit echipe de medici în România

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat, joi, la B1TV, că sunt discuții cu mai multe state europene pentru a oferi ajutor României, în criza provocată de valul patru al pandemiei. El a precizat că avem promisiuni din partea unor state precum, Danemarca, Polonia sau Italia că ne vor ajuta cu personal medical, iar Serbia ajută cu concentratoare și anticorpi monoclonali.

El a afirmat că deja o parte din pacienții bolnavi de Covid, aflați în stare gravă, au fost transportați către Polonia și Ungaria și în următoarele zile și spitalele din Austria vor deschide drumul salvării pentru cetățenii români. Ministrul consideră că este imperios necesar să răspundem pozitiv și să acceptăm orice ajutor venit din UE.

Avem promisiune din Danemarca de a primi două echipe medicale. Ele vor ajunge la ”Matei Balș”. Sunt discuții cu partea italiană legat de personalul medical. Polonia a propus acest transfer, dar omologul din Polonia a spus că e posibilitatea să ne trimită personal medical. Ni s-a oferit sprijin din partea Serbiei – concentratoare și anticorpi monoclonali. Republica Moldova a trimis medici, asistenți medicali și paramedici, care lucrează la spitalul din Lețcani”, a declarat Cseke Attila.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.