Eveniment medical de amploare în Parohia Valea Ursului
San Marco Roman

July 14, 2020

Eveniment medical de amploare în Parohia Valea Ursului

fereastra1

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de sâmbătă, 16 noiembrie 2019, în Parohia Valea Ursului, a poposit  “Caravana cu Medici”. Această actiune umanitară a fost posibilă  datorită implicării  directe a părintelui paroh Bogdan Palcău și a doamnei preotese Dr. Palcău Mădălina. Cu acest prilej, peste 160 de copii din parohie au beneficiat de consultații medicale gratuite.

 

 

             Astfel, clădirea liceului din localitate a devenit, pentru o zi, un mic spital alcătuit din 8 săli de consultații unde o echipă formată din 35 de medici pediatri, infecționiști, oftalmologi, radiologi, stomatologi, geneticieni și studenți mediciniști, au evaluat un număr de 168 de copii. Pe lângă consultul pediatric, cei mici au fost direcționați și spre sălile de ecografie, oftalmologie și stomatologie unde au beneficiat de toată atenția medicilor.

            Investigațiile medicale s-au încheiat cu un consult stomatologic la finalul căruia copiilor li s-a  explicat cum să își îngrijească în mod corect dantura, primind din partea medicilor periuțe și pastă de dinți.

            „Felicităm pe părintele paroh Bogdan Palcău și pe doamna preotesă pentru implicarea deosebită. Mulțumim  întregului colectiv al “Caravanei cu Medici” pentru efortul extraordinar depus în această activitate și domnului primar Viorel Smeria pentru ajutorul acordat în buna desfășurare a acestui eveniment”, a precizat părintele protopop Dragoș Munteanu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.