Dental Alliance
August 18, 2022

Evenimentul tragic de astăzi de la Petromidia ne arată cât putem fi de vulnerabili în fața dezastrelor

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului.

La înălțimi de pe peste 30…40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)”, arată ANM.

După orele 17.00 – 18.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Până acum se știe că trei persoane au fost rănite, dintre care una a suferit arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.