Tue. May 21st, 2019

EXISTĂ ȘI CETĂȚENI STRĂINI CARE NU VOR SĂ PĂRĂSEASCĂ ROMÂNIA!

Polițiștii de imigrări din Neamț au depistat trei tineri, doi din Venezuela și unul din Columbia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Cetățenii din Venezuela au fost obligați, prin decizii de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile, iar columbianului i s-a înmânat o comunicare de părăsire în 3 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Neamț au desfășurat la data de 7 mai a.c. o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse au fost depistați pe raza municipiului Piatra Neamț, trei tineri cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani, doi din Venezuela și unul din Columbia, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere nu au părăsit țara.

Ca urmare a celor constatate, pe  numele străinilor din Venezuela au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, iar cetățeanului columbian, titular al unei vize Schengen, i s-a înmânat o comunicare de părăsire a țării în termen de 3 zile.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.