San Marco Roman
Thu. Sep 19th, 2019

EXIT POLL Europarlamentare 2019. Scor PSD, PNL și USR la ora 14

EXIT POLL Europarlamentare 2019 – PSD, PNL și USR PLUS au primit cele mai multe voturi din partea românilor la alegerile europarlamentare, potrivit unor surse politice citate de Realitatea TV.

Potrivit surselor, până la ora 14, scorurile partidelor la Europarlamentare 2019 sunt:

PSD – 30%
PNL – 24%
USR PLUS – 24%
Pro România – 6%

PMP – 5%
ALDE – 4%
UDMR – 4%

Restul de 3% din voturi sunt împărțite de alte formațiuni și de candidații independenți.

Centrul de sociologie Urbană și regională, CURS, și Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde sunt sigurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile pentru Parlamentul European.

Sondajul va fi efectuat la nivel național, iar datele vor fi prezentate imediat după încheierea votului. Alte sondajele de opinie sunt interzise de Biroul Electoral Central.

UPDATE ora 16:30 Prezența la vot

  • EUROPARLAMENTARE:  33,4% – 6.149.952 votanți
  • REFERENDUM: 27,7% – 5.110.254 votanți

UPDATE: ORA 16.00: Prezența la vot

  • EUROPARLAMENTARE: 31.36% (5,7 milioane)
  • REFERENDUM: 26 % (4,7 milioane)

Mii și mii de români stau la coadă să pună ștampila pe buletinele de vot. Roma, Milano, Madrid, Londra, Dublin, Munchen, Viena, Stuttgart, dar – culmea – și aici, în București. La mai toate secțiile de votare din Capitală – de necrezut – se stă la coadă. Este clar ca nu sunt secții de votare suficiente în străinătate. Diaspora sta la cozi imense, cu orele încă de dimineață. Până și primii oameni în stat au fost nevoiți să-și aștepte rândul minute bune ca să voteze. Președintele țării, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au stat la rând. 

Sursa realitatea.net

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.