January 16, 2022

Fă-ți o carieră full-time în poker

Probabil că ai ascultat și tu interviuri de la jucători profesioniști de poker care și-au făcut din asta o carieră. Problema cu astfel de interviuri este că, de cele mai multe ori, nu prezintă exact situația reală și nici modul în care anumiți jucători au ajuns cunoscuți. Dacă ești la început, poker-ul online este un punct de start. În funcție și de cazino, vei putea beneficia de un bonus de bun venit sau chiar de puncte gratuite la poker. Dacă ești serios în activitatea aceasta și vrei să devii un jucător profesionist de poker, trebuie să ai un plan exact și să urmezi anumiți pași pentru a atinge acest scop.

Ce trebuie să știi

Mulți văd doar lucrurile din exterior ale unui jucător de poker. Este exact ca și cum ai încerca să cunoști o persoană după postările de pe Instagram. Acolo vei vedea doar momentele minunate din viața persoanei respective. Nu spun că poker-ul îți va oferi o experiență rea, însă experienaă este mult mai diferită de cum arată din exterior.

Experiența unui jucător profesionist de poker nu este la fel de interesantă precum pare din exterior și nici nu fac la fel de mulți bani precum cred alții. Câștigurile la poker sunt înregistrate ca și câștiguri, nu ca și profit. Dacă cineva are câștiguri de 5 milioane de dolari, aceste câștiguri nu includ banii pentru intrarea în turneu sau toate mâinile pierdute până la acel câștig. Jucătorii profesioniști câștigă undeva la 20% din turneele la care participă. Asta înseamnă că pierd la 4 din 5 turnee la care participa. De multe ori, sumele raportate ca fiind câștigate sunt dublate, motiv pentru care mulți consideră că aceștia fac foarte mulți bani.

Poți fi chiar și cel mai bun jucător din lume de poker, uneori vei și pierde. Din acest motiv, trebuie să îți administrezi foarte bine bugetul și să fii atent la pariurile pe care le plasezi. Munca din spate este una foarte mare. Pe lângă multele ore pe care jucătorii le petrec la masă jucând, ei petrec multe ore învățând și discutând strategii cu alți jucători. De asemenea, disciplina este foarte importantă. Nimeni nu îți va spune cum să joci sau și dacă o vor face, vor vrea numai să îți ia banii.

Părțile bune

Există și părți bune în faptul de a fi un jucător profesionist de poker full-time. Ești propriul tău șef, așadar nu trebuie să anunți pe nimeni în legătură cu o schimbare și nici nu trebuie să dai socoteală nimănui. Dacă trebuie să ajungi la un eveniment în seara de poker, nu trebuie să anunți pe nimeni. Totuși, trebuie să fii disciplinat în acest sens și să ai un oarecare program fix. Întotdeauna încearcă să reiei o zi pierdută în schimbul alteia și să nu pierzi prea multe zile la rând.

Principala problemă la un loc de muncă normal este plafonarea salarială. În schimb, la poker câștigurile tale sunt nelimitate. Oportunitățile sunt foarte mari, însă acest lucru nu înseamnă că vei și reuși automat. În momentul când începi să faci foarte mulți bani la o vârstă fragedă, s-ar putea să îi cheltui pe lucruri inutile. Fă-ți un plan de a pune deoparte bani și a nu cheltui prea mult pe lucruri inutile sau de care nu ai cu adevărat nevoie. Fii precaut și ai grijă cum îți împarți banii.

Un alt avantaj la faptul de a fi jucător full-time de poker este posibilitatea de a călători în întreaga lume. Totuși, ai grijă la sumele pe care le ai asupra ta când călătorești. Dacă ai bani cash, încearcă să îi ții într-un loc sigur și securizează-i imediat ce ai ocazia. Dacă poți transfera prin bancă banii la cazino, cu atât mai bine. Înainte de a călători într-o anumită regiune sau țară, verifică legile care se aplică acolo pentru a nu fi păcălit de alții.

Cum poți să-ți îmbunătățești jocul

Primul loc în care îți poți îmbunătăți abilitățile de joc sunt site-urile care oferă training. Astfel de site-uri te lasă să vizionezi meciuri live și să vezi cum gândesc și ce decizii iau jucătorii. Verifică înainte site-ul cu privire la jucătorii care iau parte la turneu, dacă site-ul este de actualitate și cât de des pun conținut pe acesta.

Găsește-ți un grup de jucători buni de poker. Vei avea multe de învățat de la aceștia și vei putea discuta modul în care ai jucat anumite mâini. Dacă nu ai astfel de prieteni, caută pe forumurile de pe internet sau participă la turnee de poker.

Folosește-te de cărți pentru a învăța noi strategii și de articolele online. Cărțile îți vor fi de mare ajutor, întrucât conțin sfaturi practice. În mediul online, încearcă să selectezi conținutul pe care îl citești, întrucât există multe persoane care nu au deloc habar despre jocul de poker. Nu în ultimul rând, pune în practică tot ceea ce înveți!

Online sau Live?

Experiența online vs cea live este complet diferită. Fiecare jucător se specializează pe una dintre acestea. La cazinourile live poți juca doar la o masă, în timp ce la cele online poți juca la mai multe mese în același timp. De asemenea, la cele online vei putea juca pe bani mult mai puțini până începi să înveți mai bine jocul. La cazinourile online vei avea și anumite statistici oferite despre ceilalți jucători după care îți poți ghida modul de joc. Dacă alegi cazinourile live, va trebui să te prezinți din timp pentru a juca la mesele mai importante, întrucât acestea se ocupă foarte repede. La urma urmei, rămâne decizia ta pe care modalitate o preferi.

Concluzie

O astfel de decizie de a te concentra pe poker full-time este foarte importantă. Încearcă să îți înțelegi motivațiile de a juca poker și gândește-te bine dacă asta poate să fie o carieră pentru tine. Trebuie în mod constant să faci progrese în această industrie și să ai grijă cu cine alegi să te împrietenești, ce sume alegi să pariezi și de unde îți iei informațiile.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.