Cand in joc este fotoliul de primar, chiar si al unui municipiu destul de mic, asa cum este Romanul, campania electorala se duce pe mai multe fromturi. Unele, din pacate, prea putin elegante. Calomnia si insulta sunt folosite, destul de des. Iar mai nou, in mijlocul campaniilor au intervenit familiile candidatilor.

Se pare ca pe retelele de socializare a aparut o informatie potrivit careia actualul primar, Lucian Micu, ar avea probleme, in viata familiala, ceea ce l-a facut pe acesta sa rabufneasca, tot pe Facebook, acuzand formatiunea social-democrata de raspandire a acesui zvon.

Lăsați-mi familia în pace!

Pentru PSD, campania electorală de alegere a primarului a început deja și oamenii joacă așa cum știu ei mai bine, cu mizerii și minciuni pe care mintea unui om normal nu le poate gândi. Așa ne-am trezit, eu și soția mea, că am fi divorțat și că ne vom încheia socotelile după campanie! Ce mizerie! Ce minciună de ultimă speță! Caracteristic pentru PSD! Când nu ai habar de oraș, de proiecte, de ce-i interesează pe romașcani, ataci abject, arunci pe piață tot felul de zvonuri imbecile! Ca să nu existe dubii: mârșăvia asta m-a prins alături de fetele și de soția mea! Rămâne de netolerat o asemenea atitudine și îi avertizez pe cei de la PSD, dar și pe cei intră in astfel de jocuri murdare, că vor da socoteală în instanță.

In replica, Marius Neculai, candidatul PSD la functia de primar al Romanului, a postat, tot pe Facebook, la cateva ore distanta, un text care poate fi interpretat atat ca un sprijin la rugamintea lui Lucian Micu de-a lasa familiile in afara politicii, cat si o condamnare a acestui tip de practica.

Viata de familie este intima si nu poate face obiect de campanie!

Campania trebuie sa fie constructiva. In campanie trebuie sa se confrunte programele candidatilor, adica ceea ce pot face ei pentru cetatenii orasului.
Campania nu este despre candidati, nici despre familiile acestora.
Eu, Marius Neculai ma angajez ca in toata aceasta perioada, pana la sfarsitul campaniei electorale , sa lansez idei si programe constructive, toate in interesul romascanilor.
Doresc o campanie curata si invit pe ceilalti candidati sa se alature. Chiar initiez prin asumare un protocol in acest sens.

Faptul ca in mediul virtual exista o libertate de exprimare, uneori fără limite, permite apariția unor calomnii incalificabile. De aceea ma solidarizez cu contracandidatul meu Lucian Micu, in demersul comun care roagă și atrage atenția tuturor acelora care vor sa se exprime in aceasta campanie electorală, sa o facă așa cum a cerut Isus cărturarilor și fariseilor care vroiau sa arunce cu pietre in femeia pe care o aduseseră in fata Lui: “Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
Personal nu cred ca cineva din PSD ar fi lansat vreo informatie defaimatoare despre familia Micu.
Las la aprecierea romascanilor sa cântărească cine a avut interes sa faca public acest zvon!

Marius Neculai

Cert este ca, desi suntem de abia in pre-campanie electorala, lupta va fi acerba si, dupa toate semnele, nu foarte fair-play, desi toti candidatii au declarat ca isi doresc o “campanie curata”.