Tue. May 21st, 2019

Fără Festival de Teatru anul acesta

Veste mai puțin bună pentru romașcanii iubitori de teatru. Trupa de Teatru “Dan Alecsandrescu” din Roman nu mai organizează, anul acesta, Festivalul de Teatru pentru Amatori cu care eram obișnuiți. Din păcate, se pare că susținerea financiară necesară organizării acestui eveniment a fost minimală, ea nefiind deajuns pentru cazarea și masa trupelor care își anunțaseră prezența pe scena Cercului Militar din Roman.

Pe pagina de facebook a Trupei de Teatru Dan alecsandrescu a fost publicat si un punct de vedere oficial, pe care îl redăm mai jos.

Anul acesta ar fi trebuit sa se desfășoare ediția a IV-a. Anul acesta ar fi trebuit să fie al patrulea an în care trupe de teatru de amatori din întreaga țară ar fi venit la Roman, municipiul dintre râuri, pentru a face schimb de experiență, pentru a învăța de la celelalte trupe participante câte ceva din secretele scenei și, bineînțeles, pentru a delecta publicul cu piese de teatru.

Anul acesta, însă, este unul sărac. Atât de sărac, încât Festivalul de Teatru “Dan Alecsandrescu” nu s-a mai putut bucura de susținere financiară.

Cu alte cuvinte… anul acesta NU vom putea organiza festivalul. Și cum am încheiat stagiunea, până în octombrie, la Roman nu va mai fi teatru…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.