Dental Alliance
March 24, 2023

Fermierii români, obligați prin lege să planteze un anume tip de plante

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Începând din acest an, românii sunt obligați să cultive plante bogate în proteine vegetale pe cel puțin o zecime din terenurile agricole pe care le dețin. De asemenea, aceștia vor primi și bani de la UE, dacă fasolea, mazărea, lintea sau soia, nemodificate genetic, nu vor fi stropite cu îngrășăminte chimice, potrivit stirileprotv.ro.

Fermierii din România renunță în fiecare an la culturile proteice, deși consumul de fasole, soia, linte și mazăre a crescut. Aceștia au mizat pe grâu, unde au câștigat mai mult, parțial, și în urma conflictului din Ucraina. Însă în prezent, Uniunea Europeană vrea să stimuleze și producția celorlalte culturi și pentru consum, dar și pentru sănătatea terenului arabil. Studiile arată că un român mănâncă 8,7 kilograme de plante proteice anual, cu aproape un kilogram mai mult ca în 2019.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap