December 6, 2021

Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane fără să le mai treacă în intravilan. Legea a fost aprobată

Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane, dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi nevoie să le treacă în intravilan.

Camerei Deputaților a votat modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare.

Inițiatorii spun că modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri.

Camera Deputaților este for decizional, modificările intră în vigoare după promulgarea de către președintele Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.