Dental Alliance
September 23, 2023

Festivalul de artă populară „Lada cu zestre“ va înfrumuseța sfârșitul de săptămână la Piatra-Neamț

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

„Vă îndemn, dragi locuitori ai Neamțului și turiști care sunteți în acest sfârșit de săptămână în ținutul nostru, să veniți în parcul din centrul orașului și să vă faceți o bucurie, căci veți găsi o oază de cultură, de frumos, de tradiții atât de potrivit înmănunchiate!
Meșteri populari din Neamț și din renumite zone etnografice din România, prin grija Complexului Muzeal Național, au venit la festivalul nostru cu ce au ei mai frumos și oferă publicului interesat obiecte unicat, realizate cu drag și cu migală! Le-am admirat pe fiecare în parte, am vorbit cu acești făurari de frumos și m-am bucurat foarte mult să constat că mâinile lor creează produse care ne vor ține mereu ancorați în trecutul nostru ca popor dar care duc mai departe valoroasa moștenire a artei populare!”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei.
Festivalul, ajuns la a XVII-a ediție, este organizat de Complexul Muzeal Național Neamț, Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari din Moldova.
Cât timp va exista o „Ladă cu zestre”, valorile noastre românești vor fi în continuare neprețuite și nepieritoare!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap