Romascanii se vor bucura de teatru experimental, proiecție de film, expoziții de artă, conferință literară, mărturii vizuale despre Max Blecher, seară de lectură și spectacol de stradă. Acestea sunt cateva dintre momentele culturale care se vor desfasura pe toata perioada celor doua zile ale festivalului.  Publicul romascan va putea urmari aceste evenimente atat in interior, cat si in exterior, pe strada Stefan Cel Mare, sau pe terasa Casei Romascane.

Prima zi a Festivalului debuteaza la ora 10:30 la Biblioteca Municipală ”George Radu Melidon” cu Conferința ”Blecher și orașul Roman”, – invitat de onoare: Dr. Doris Mironescu. La ora 14:00 va avea loc Festivitatea de premiere concursuri de creaţie literar-artistică ”Max Blecher”, la galeria WALL OF ART (Pietonal Ștefan cel Mare), locatie deja cunoscuta publicului romascan iubitor de arta. Deasemenea, prima zi a Festivalului aduce publicului filmul „Inimi cicatrizate“,  lungmetraj distins cu „Premio speciale della giuria” în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în 2016, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Ziua întâi de festival se va incheia cu Seara Blecheriana – seară de lectură, la care vor participa, printre altii, scriitorul Călin Torsan si poetul Emilian Pal. Gabrielle Danoux vine special în România pentru Blecher Fest, după o absență de peste zece ani.

A doua zi de festival, la ora 10:30 va avea loc un moment comemorativ, la mormantul lui Max Blecher, in Cimitirul Evreiesc, invitat de onoare: Iancu Wexler -președinte Comunitatea Evreilor Roman, urmand ca, la Casa Hogas, sa se desfasoare o sesiune de mărturii vizuale despre Max Blecher

Pentru cei care au ratat Concertul inedit de Percutie, de acum doua saptamani, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamț va sustine un al doilea concert la Roman, in aer liber de data aceasta iar trupa de teatru Gong va prezenta momente de pantomima.

Terasa Casei Romascane devine scena, de la ora 18.00, pentru spectacolul de teatru experimental, al trupei Chemické divadlo, din Praga, care va prezenta piesa „Întâmplări în irealitatea imediată“, după romanul cu același nume al lui Max Blecher.

Accesul la acțiunile celor două zile de festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii: www.blecherfest.ro și https://www.facebook.com/blecherfest.ro/