Dental Alliance
April 13, 2024

Fiecare toamnă ne aduce un strop de nostalgie, privindu-ne copiii cum păşesc pragul şcolii, mai mari, mai încrezători, mai independenți.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

La aceeaşi şcoală la care am învățat şi eu, Şcoala nr. 1, devenită astăzi Şcoala “Vasile Alecsandri”, am revenit de câțiva ani în calitate de părinte, alături de fiica mea cea mare, care astăzi păşeşte în ultimul său an de şcoală primară.

Sunt momente neprețuite, ca părinte, mai ales că astăzi, alături de fiica cea mare, care se desprinde uşor-uşor de noi şi se îndreaptă cu tot mai multă încredere către colegii care o aşteaptă să pornească în aventura clasei a IV-a, se află şi mezina familiei, care începe timid, astăzi, grădinița.

Ne bucurăm an de an de aceste clipe în familie, aici, acasă, în Roman, unde am crescut şi unde am adunat cele mai dragi amintiri din proprii mei ani de şcoală, pe care le retrăiesc astăzi prin copiii mei.

Dragi elevi, vă doresc un an şcolar cu multe realizări, cu încredere în voi înşivă şi în dascălii voştri şi să nu uitați să sădiți, în inimile şi mințile voastre, vise mari, care, în trecerea anilor de şcoală, vor rodi bogat, pe măsura eforturilor voastre!
Le doresc curaj şi putere şi părinților, care, alături de şcolari, trăiesc la fel de intens aceşti ani frumoşi. Vă doresc să vă bucurați de fiecare zi de şcoală, căci timpul trece cât ai clipi şi anii aceştia cu sunet de clopoțel şi miros de cerneală devin repede amintiri de suflet.

Nu în ultimul rând, dascălilor şi directorilor instituțiilor de învățământ le închin mulțumirile noastre pentru tot ceea ce fac pentru a îndruma cu blândețe şi dedicare paşii elivilor către viitorul luminos care îi aşteaptă!

Să nu uităm că, aşa cum Henry Brooks Adams spunea, “un profesor îşi pune amprenta asupra eternităţii; el nu poate şti niciodată până unde ajunge influenţa lui.”

Un început de an şcolar cu succes, emoții constructive şi mult spor în toate provocările pe care le veți întâlni!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.