Dental Alliance
November 30, 2022

Filtre rutiere în Roman la miezul nopții, cherestea confiscată, amenzi uriașe

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Ieri, 28 mai, în intervalul orar 03.00 – 09.00, polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și ilegalităților din domeniul agregatelor minerale.
Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în puncte de interes, fiind verificate peste 50 de autovehicule care transportau material lemnos.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 conform Legii 171/2010 și 11 potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscați 19 metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, fără documente legale, materialul lemnos fiind predat Ocolului Silvic Roman.
Exemplu:
Ieri, 28 mai, în jurul orei 08.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat pe Drumul Național 2, în afara localității Nisiporești, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat, de 41 de ani, din județul Bacău, ce transporta agregate minerale.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține documente de proveniență pentru încărcătura transportată, fiind sancționat contravențional.
Totodată, a fost constatat faptul că bărbatul în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Sursa/Foto: IPJ Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.