Firmele care își stresează angajații riscă amenzi de până la 200.000 de lei. Legislație modificată în 2020

55430647 - asian outsource developer looking screen sitting at desk working laptop computer mobile application software real office

Un angajator care îşi stresează angajaţii riscă amenzi de până la 200.000 de lei. Legislaţia muncii a suferit multe modificări în 2020.

De asemenea, începând de anul trecut, stresul este considerat formă de hărţuire morală la locul de muncă, scrie Avocatnet.ro.

Stresul la job este considerat hărţuire morală

Dacă un angajat este hărţuit moral la job, instanţa poate obliga angajatorul să îi plătească daune compensatorii și poate fi amendat cu sume de până la 200.000 de lei.

De asemenea, nerespectarea dispoziţiilor legate de munca suplimentară este amendată cu până la 3.000 de lei pentru fiecare angajat.

Dacă autorităţile identifică fapte de hărţuire morală la locul de muncă, acestea pot să oblige angajatorul să ia măsuri pentru a stopa hărţuirea salariaţilor.

Totodată, ele pot obliga angajatorul să plătească, pentru salariaţii hărţuiţi moral, consilierea psihologică necesară, conform celor stabilite de medicul de medicina muncii.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.