January 21, 2022

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie. Cum se completeaza documentul

GRANITA

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța privind implementarea formularului digital de intrare în România. Acesta devine obligatoriu din 20 decembrie.

„Este vorba despre adoptarea unui act normativ care practic se înscrie în preocuparea care există la nivelul UE privind limitarea transmiterii noii tulpini emergente Omicron.

România s-a aliniat deciziei CE în ceea ce privește instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor ca parte a procedurilor de notificare a alertelor în cadrul sistemelor de avertizare timpurie și răspuns instituit în legătură cu amenințările transfrontaliere.

Nu este un document care împiedică circulația, dimpotrivă este un document care ne ajută să putem să localizăm rapid contacții unei persoane infectate și DSP-urile să poată să facă rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Formularul va fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în țară

Potrivit ministrului Rafila, formularele vor fi completate cu 24 de ore înainte de intrarea în România.

„Dacă nu reușesc să facă acest lucru pot să meargă la domiciliu, trebuie să-l completeze într-un interval de 24 de ore sub sancțiunea unei amenzi, dacă nu respectă acest interval”, a adăugat Rafila.

Potrivit reprezentanților Guvernului, documentul a fost adoptat deja în 18 state membre UE.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.