Dental Alliance

Foști directori ai liceului din Horia – CONDAMNAȚI ȘI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ DAUNE DE 100.000 DE EURO

0
YRY Residence

Foștii directori ai Liceului ”Ion Ionescu de la Brad” Horia, Doru Lozincă și Liviu Iulian Ciubotaru au fost condamnați astăzi, 10 septembrie, la o pedeapsă de  câte un an de închisoare cu suspendare și la plata unor daune materiale de aproape 100.000 de euro.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de către partea civilă Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și obligă, în solidar, pe inculpații Lozincă Doru și Ciubotaru Liviu-Iulian, în solidar cu partea responsabilă civilmente Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia, jud. Neamț, să plătească acestei părți civile suma de 96.622,46 euro, reprezentând daune materiale, sumă ce se va actualiza la data plății efective, prin calcularea accesoriilor prevăzute de Codul de procedură fiscală, respectiv dobânzi și penalități de întârziere”, a decis Tribunalul Neamț.

În acest context, inculpatul Lozincă Doru, beneficiind și de ajutorul celuilalt inculpat, în loc să folosească avansul de 155.526,40 euro pentru asigurarea cheltuielilor necesare formării/dezvoltării profesionale a unui grup țintă constituit din elevi ai liceului pe care-l conducea (ce ar fi trebuit să fie selectați în baza unor criterii expres prevăzute – specializare, cunoștințe lingvistice), a utilizat banii contrar acestei destinații, în condițiile în care nu a avut loc o selecție propriu-zisă a participanților și nu s-a efectuat pregătirea lingvistică, pedagogică și culturală conform prevederilor contractului de finanțare.

Mai mult, o parte din cheltuielile prezentate de beneficiar (cu referire la pregătirea profesională din România și Franța și cheltuielile de masă) nu sunt reale, sumele avansate în acest scop fiind însușite de managerul de proiect sau de formatorii desemnați pentru pregătirea participanților.

În aceste condiții, în vederea obținerii restului de bani, în cuantum de 33.104,41 euro, inculpatul Lozincă Doru a întocmit două „Rapoarte finale” (din care unul la solicitarea expresă a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Grupul Școlar), care au la bază mai multe înscrisuri ce conțin date false sau inexacte. Această sumă de bani nu a mai fost aprobată de Autoritatea Contractantă, având în vedere cele menționate mai sus”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap