June 16, 2021

Fostul deputat PSD Ioan Munteanu, condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Fostul deputat PSD Ioan Munteanu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 6 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, intr-un dosar in care este acuzat de procurorii DNA Ploiesti ca a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Bistrita in vederea deblocarii unor plati, notează ziare.com

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, deputatul Ioan Muntean a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Ioan Munteanu este acuzat că la sfârşitul anului 2009 şi începutul anului 2010, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic (PSD), a pretins de la un om de afaceri un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat.

Potrivit deciziei instantei, Ioan Munteanu a primit cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta si cinci ani si jumatate pentru spalare de bani. Cele doua pedepse au fost contopite, iar judecatorii au adaugat un spor, in final fostul deputat avand de executat sase ani de inchisoare. Pe latura civila, instanta a dispus confiscarea de la Ioan Munteanu a sumelor de 350.000 euro si 261.373 lei, reprezentand banii traficati.

De asemenea, judecatorii au decis mentinerea sechestrului asigurator instituit de DNA Ploiesti asupra sumelor existente in contul detinut de fostul deputat la o banca, precum si anularea unui contract de prestari servicii incheiat intre SC Romsys SRL Bucuresti si SC Suport Media Total SRL Piatra Neamt. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.