Dental Alliance

July 23, 2024

Fostul Director al Serviciului de Ambulanță Neamț, Dan Morenciu, Condamnat Definitiv la 4,6 Ani de Închisoare cu Executare

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Decizia Tribunalului Neamț include și confiscarea sumei de 82.000 de euro, primită cu titlu de mită în formă continuată.

Data: 28 decembrie 2023

Fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, Dan Morenciu, a primit o condamnare definitivă la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Neamț și nu mai poate fi contestată.

Arestarea și procesul au fost rezultatul unei anchete amănunțite, în care s-a descoperit că Dan Morenciu a primit mită în mod repetat în timpul exercitării funcției sale de director al SAJ Neamț. Instanța a considerat că faptele sunt grave și au adus prejudicii semnificative serviciului public de ambulanță.

Un aspect remarcabil al deciziei Tribunalului Neamț este confiscarea sumei de 82.000 de euro, care a fost identificată ca fiind primită de Morenciu cu titlu de mită. Această măsură vine în sprijinul luptei împotriva corupției și servește drept avertisment pentru cei care ar putea fi tentați să se angajeze în activități ilegale.

Reacțiile publice la sentință au fost variate, mulți cetățeni exprimând dezamăgire față de comportamentul fostului director și subliniind importanța asigurării integrității în serviciile publice esențiale precum ambulanța. În același timp, alții au salutat decizia justiției ca pe un pas înainte în curățarea sistemului de corupție.

Dan Morenciu nu a făcut niciun comentariu public cu privire la sentință, iar avocații săi au indicat că vor analiza posibilele cale de atac la nivel juridic. În contextul acestei hotărâri judecătorești definitive, se așteaptă ca autoritățile să întreprindă măsuri pentru a asigura continuitatea și buna funcționare a Serviciului de Ambulanță Neamț, prin numirea unui nou director în cel mai scurt timp posibil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.