Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Zeci de persoane fără studii ar fi trecut proba scrisă. Cât plăteau ca să ia examenul

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Trei bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce au fraudat examenul pentru obținerea permisului de conducere. Flagrantul s-a desfășurat marți, 18 octombrie 2022, la o școală de șoferi din București.

În urma flagrantului, polițiștii din Ilfov au efectuat trei percheziții și au pus în aplicare 56 de mandate de aducere, într-un dosar penal pentru fals intelectual, fals informatic, fals în declarații și abuz în serviciu.

Peste 40 de persoane sunt bănuite că au trecut proba teoretică prin aceeași metodă. Sumele plătite, între 3.000 și 7.000 de euro

Potrivit IPJ Ilfov, marți, 18 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbați, respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Candidatul, prins în sala de examen cu tehnică audio-video

În fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

La aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat trei percheziții, respectiv la sediul unei școli de șoferi, din București și la domiciliile a două dintre cele trei persoane, depistate în flagrant.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. 56 de persoane, bănuite că ar fi frauda proba teoretică a examenului

În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei de 18 octombrie a.c., 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov s-au deplasat în județele Iași, Călărași, Bacău, Ialomița și București, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Zeci de persoane fără studii s-au prezentat la examen

Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat(sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu „sufleorul”, acesta din urmă transmițându-le răspunsurile.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Sume cuprinse între 3.000 și 7.000 de euro pentru proba teoretică a examenului

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals informatic fals în declarații și abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale-I.G.P.R..

De asemenea, activitățile de documentare s-au desfășurat cu sprijinul D.P.R.C.I.V.

Precizăm faptul că, în activitatea infracțională, nu au fost angrenați lucrători din cadrul DRPCIV.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov, criminaliști și polițiști de la structurile operative din cadrul IPJ Ilfov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.