April 14, 2021

Gabi Luncă a murit. Cântăreaţa de muzică populară a fost răpusă de Covid, după ce boala a evoluat neaşteptat

  • Cântăreaţa de muzică populară Gabi Luncă a murit
  • Artista a fost răpusă de Covid, după ce boala a luat o turnură neaşteptată

Gabi Luncă s-a stins, ieri seară, în jurul orei 20:30. Fusese internată în urmă cu mai bine de două săptămâni la spitalul Matei Balş, din Capitală. A fost transferată apoi la Spitalul Judeţean Ilfov, unde i s-a găsit un loc la secţia de Terapie Intensivă. Starea ei părea că se ameliorează, însă boala s-a agravat în ultimele zile. Într-un mesaj pe Facebook, fiica artistei, Rebeca Onoriu, a spus că mama ei s-a reunit acum cu regretatul ei soţ, acordeonistul Ion Onoriu.

“După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem…”

CITEȘTE ȘI:

Născută în 1938, într-o familie de muzicieni, Gabi Luncă şi-a început cariera la vârsta de 17 ani. Timp de patru decenii a fost una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară şi lăutărească din ţară. De la începutul anilor ’90 a început să cânte muzică religioasă.

Gabi Luncă ar fi luat virusul de la o menajeră, potrivit familiei. Pe toată durata internării, artista a avut nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Moartea artistei a venit la mai puţin de 24 de ore după ce şi renumitul lăutar Nelu Ploieşteanu s-a stins pe un pat de spital.

Nelu Ploieşteanu, vocea de mătase a unei epoci, s-a luptat timp de două săptămâni la Terapie Intensivă cu o formă gravă de coronavirus

Artistul, care refuza să creadă în virus, a continuat să cânte, în plin scenariu roşu, la un restaurant din Slănic Moldova. Apropiaţii spun că a început să se simtă rău după o petrecere de 8 martie.

În ciuda insistenţelor medicilor, maestrul a refuzat internarea, dar la nici 24 de ore, a ajuns din nou la spital. Avea o saturaţie de 50 la sută, iar plămânii erau afectaţi în proporţie de 70 la sută. Asta pe fondul unor probleme pulmonare mai vechi, provocate de fumat.

Nelu Ploieşteanu a murit cu un regret. Înainte să fie intubat, a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aprindă o lumânare la mormântul singurului său fiu, Mihăiţă, mort în urmă cu 3 ani.

 

Ca o coincidenţă tristă, Nelu Ploieşteanu a murit la o săptămână după o altă cântăreaţă de muzică de petrecere. Catanga fusese şi ea diagnosticată cu COVID. Pentru că ultimul test COVID a fost negativ, Nelu Ploieşteanu va avea parte de slujbă religioasă. Va fi înmormântat duminică la Cimitirul Străuleşti 2, alături de fiul său.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.