Dental Alliance

July 23, 2024

George Lazăr, preşedinte PNL Neamț: Am avut onoarea de a reprezenta, zilele acestea, Ministerul Energiei la Forumul de Conectivitate din Europa de Sud-Est, care s-a desfășurat în Thessaloniki, Grecia.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Forumul de Conectivitate a fost o oportunitate pentru abordarea problemelor critice legate de dezvoltarea regiunii şi transformarea sa într-un competitor economic important pe scena internațională.

Această platformă de discuții a subliniat importanța colaborării între țări, guverne, instituții financiare și industrii pentru a găsi direcțiile potrivite pentru dezvoltarea economică și integrarea regională.

Într-o lume în continuă evoluție, această regiune din sud-estul Europei are o oportunitate unică de a-și întări poziția strategică la nivel global, însă acest obiectiv implică investiții semnificative în domeniul conectivității, care reprezintă motorul creșterii economice în prezent și în viitor.

Pentru a asigura prosperitatea Europei de Sud-Est în această poziție cheie, este esențial să dezvoltăm infrastructura digitală, de transport și energetică. Aceste investiții nu vor consolida doar legăturile cu piețele Uniunii Europene, ci vor avea un impact pozitiv și asupra regiunii în sine.

În plus, în ciuda progreselor făcute în economia digitală, există încă un potențial semnificativ nevalorificat pentru transformarea digitală, pe care trebuie să îl explorăm.

Am avut oportunitatea de a purta discuții cu liderii din domeniul infrastructurii, transportului și conectivității, pentru a evalua situația actuală, practicile inovatoare și perspectivele viitoare.

Printre cei care au luat cuvântul se numără domnul Assen Vassilev, ministrul de Finanțe al Bulgariei, profesorul Yannis Miniatis, fostul ministru al Mediului, Energiei și Schimbărilor Climatice al Greciei, Vasileios Mamalis, directorul executiv al Asociației Porturilor Elene (ELIME), Aleksandar Ljubic, directorul executiv al Foreign Investors Council din Serbia, și Michael Christides, fostul secretar general al Organizației pentru Cooperare Economică în Marea Neagră.

De asemenea, au fost prezenți investitori instituționali semnificativi din regiune, reprezentanți de rang înalt ai guvernelor statelor sud-est europene, reprezentanți OECD, reglementatori și lideri din industrie.

Cu susținerea acestor parteneri și colaboratori, ne angajăm să aducem o contribuție semnificativă la dezvoltarea și consolidarea infrastructurii de conectivitate în Europa de Sud-Est, în recunoașterea beneficiilor semnificative pe care le poate aduce acestei regiuni și comunității internaționale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.