Dental Alliance
November 29, 2023

George Lazăr președinte PNL Neamț: Am fost impreuna cu dl Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltarii si cu colegii liberali , in vizita la una dintre cele mai frumoase Mănăstirir din judetul Neamt, Mănăstirea Tazlău.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Am fost impreuna cu dl Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltarii si cu colegii liberali , in vizita la una dintre cele mai frumoase Mănăstirir din judetul Neamt, Mănăstirea Tazlău.
Este de bifat faptul ca , asezamântul monahal de la Tazlău apare mentionat pentru prima data intr-un document din 30 octombrie 1458, cand Stefan cel Mare la rugamintea egumenului Manastirii Bistrita, Eustatie, intareste hotarele branistei Manastirii Tazlau pana la Rachitis. Intre anii 1496-1497 are loc constructia bisericii de zid “Nasterea Maicii Domnului” de la Tazlau pe locul vechii biserici de lemn construita de Alexandru cel Bun, fiind una dintre cele mai monumentale ctitorii la voievodului Stefan cel Mare.
În aceste ținuturi de poveste ale judetului Neamț, suntem practic martori ai istoriei de odinioara, reflectată peste timp de părintele protosinger Iosif Chiriac , care a facut din acest asezământ monahal un loc de vis.
Peste 5.000.000 euro, fonduri europene s-au investit in ultimii ani prin proiectul de Restaurare si Valorificarea turistică si culturală a ansamblului Mănastirii Tazlău si aici e meritul Părintelui Staret Iosif Chiriac si a obștii mănăstiresti.
Avem locuri exceptional de frumoase in Neamt, iar Mănăstirea Tazlău este un astfel de obiectiv.
Apreciez si sustinerea pe care dl Ion Nechita, primarul Comunei Tazlău o acorda Mănăstirii si vietii monahale.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap