Dental Alliance
February 21, 2024

Senator Eugen Țapu: Am început seria dezbaterilor publice din țară la Piatra Neamț. Acasă!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Pentru că îmi doresc ca Legea  prin care să acordăm vouchere de vacanță și celor 4,2 milioane de salariați din sectorul privat  să fie cât mai clară, suplă, aceste dezbateri sunt mai mult decât necesare, iar orice părere este binevenită.

Așa cum mai spus, prin această Propunere legislativă, care se bucură de sprijinul premierului Nicolae Ciucă, motiv pentru care îi aduc mulțumiri publice și care are deja avizul Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social, se elimină discriminarea dintre salariații din sectorul privat și cei din sectorul bugetar. Angajatorii nu vor suporta nicio presiune financiară, voucherele de vacanță, în valoare de 1.450 lei, fiind suportate integral din bugetul de stat. În condițiile în care fiscalitatea pe angajat în România, de 40,85%, este cea mai mare din Uniunea Europeană, unde media este de cca. 26%-27%, voucherele de vacanță reprezintă un mijloc de relaxare a fiscalității. În plus, voucherele reprezintă și o pârghie de fidelizarea a forței de muncă, lipsa acesteia fiind principala problemă cu care se confruntă mediul privat.

Celor care cred că este un efort financiar prea mare, le spun că se înșeală. Nu discutăm despre un ajutor, ci despre o infuzie de capital. Studiile pe care le-am prezentat celor prezenți, studii realizate de renumiți profesori de la ASE București, vorbesc foarte clar de o creșterea PIB cu cel puțin 1%, de crearea a 150.000-200.000 de noi locuri de muncă, pentru că întreaga sumă intră în economie și generează venituri la bugetul statului.

Principalii beneficiari sunt antreprenorii din turism, cei din HoReCa, dar efectele pozitive sunt mult mai mari și se regăsesc în industriile pe orizontală (transport, comerț, servicii, industria alimentară etc).

În concluzie, la Piatra Neamț a fost o dezbatere utilă, ceea ce mă determină să continui acest turneu al consultărilor. Mulțumesc public domnului Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, domnului Daniel Kudera, directorul Finanțelor Publice Neamț, colegilor mei liberali, George Lazăr, președintele PNL Neamț, și deputatului Laurențiu Leoreanu, tuturor celor prezenți.

Urmează alte cîteva 8 – 10 județe (Suceava, Maramureș, Brașov, Sibiu, Prahova, Constanța, Argeș, Caraș Severin etc) în care mă voi întâlni cu antreprenori, asociații patronale din turism, autorități locale, alte entități interesate.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.