Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Domnilor Harpa şi Arsene, tovarăşi PSDişti, să vă fie rușine pentru că nu vreți un nou pod la Luțca!”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Proiectul de buget pentru anul 2023 al Consiliului Județean a consemnat un nou episod al indiferenței PSD Neamț față de reconstrucția podului din zona Luțca, prăbușit acum mai bine de opt luni. Din nou, speranțele celor circa 20.000 de nemțeni afectați de acest dezastru s-au risipit în urma votului consilierilor PSD, care au acționat la comanda binomului dezastruos Harpa-Arsene.

Un amendament explicit al PNL Neamț, prin care sume importante de la capitolele ”asistență socială” și ”cheltuieli de funcționare” ale CJ Neamț – peste 7 milioane de euro – se redirecționau către reconstrucția podului de la Luțca, a fost respins, la ordinul explicit al conducerii PSD Neamț.

În urma proiectului de buget aprobat, șansele ca lucrările pentru construcția unui nou pod în zona Luțca să înceapă în acest an sunt aproape nule. Asta în condițiile în care, la inițiativa parlamentarilor PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare și Laurențiu Leoreanu, s-au alocat județului Neamț 3,5 milioane lei pentru demararea procedurilor premergătoare lucrărilor de construcție (Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic). În afara acestor alocări la inițiativa PNL, Consiliul Județean Neamț nu a prevăzut nicio sumă care să permită organizarea unei licitații și desemnarea unui constructor serios și capabil.

Diferența dintre PSD și PNL este cât se poate de evidentă. În vreme ce binomul PSDist Harpa-Arsene alocă sume considerabile pentru asistență socială, PNL Neamț militează pentru investiții, dezvoltare și rezolvarea unor probleme urgente ale județului. Acesta este și motivul pentru care, în aceeași ședință de Consiliu Județean, consilierii PNL Neamț au fost de acord cu alocarea sumei de 11 milioane de lei pentru curățarea albiei de resturile podului prăbușit din vina Consiliului Județean. Totul pentru ca lucrările la un nou pod să înceapă cât mai repede.

Tovarăşi PSDişti, județul Neamț nu înseamnă doar asistență socială, sărăcie şi mâini întinse ale oamenilor disperați, județul Neamț înseamnă proiecte, investiții, programe de dezvoltare, creşterea nivelului de trai şi al bunăstării nemțenilor.

Domnilor Harpa şi Arsene, cine vă dă dreptul să vă jucați cu soarta a 20.000 de nemțeni din comunele Boghicea, Bâra, Stănița, Sagna și Doljești? Când oare veți înțelege că acești oameni au nevoie de un pod nou, de o cale de acces care să-i scutească de rute ocolitoare care presupun bani, timp și nervi?

Să nu uităm că acest pod pe care îl garantați 50 de ani, s-a prăbuşit la câteva luni de când tot dumneavoastră l-aţi dat în folosință. Această tragedie nu e din vina oamenilor, ci a dumneavoastră, a PSD şi a firmelor dumneavoastră de casă.

Domnule Harpa, aceste localități: Boghicea, Bâra, Stănița, Sagna și Doljești sunt parte a județului Neamț. Aici locuiesc tot nemțeni, care au dreptul de a fi tratați cu decență. Aceleaşi drepturi, de fapt, ca şi nemțenii de la Târgu Neamț, unde ați cărat toți banii județului. Probabil ca nu ați reuşit să ieşiţi foarte mult din zona Târgu Neamț, că na, nu v-a lăsat şeful cel mare, domnul Arsene.

Să vă fie rușine! Dommilor Harpa şi Arsene, nu ştiu cum a ajuns județul Neamț să aibă atât de mult ghinion ca de ani buni să avem parte doar de tragedii: podul de la Luțca prăbuşit, spitalul județean în flăcări, cheltuieli de milioane pentru spitalul nefuncțional de la Lețcani, milioane cheltuite pe birouri faraonice pentru dumneavoastră şi tovarăşii PSDişti şi exemplele sunt departe de a se termina.

Ce ghinion să aibă 20.000 de cetățeni din localitățile Boghicea, Bâra, Stănița, Sagna și Doljești că nu s-au născut la Târgu Neamț sau că nu sunt prieteni cu dumneavoastră?!

Să vă fie ruşine! Județul Neamț merită mai mult!

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.