Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Incendiul de la SJU Neamț: zece morți, doi ani, Ionel Arsene la fel de sfidător” 

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

 

Pe 14 noiembrie s-au împlinit doi ani de la teribilul incendiu de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, iar președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, continuă să sfideze întreaga opinie publică, fără să-și asume nimic din această tragedie, deși este principalul responsabil de cele întâmplate. 

Fostul președinte al PSD Neamț – doar în acte, pentru că în realitate tot el conduce filiala județeană prin omul său de paie, Vasilică Harpa – nu pare deloc deranjat că zece oameni și-au pierdut viața, că familiile îndoliate ale acestora nu și-au revenit nici astăzi și încă se întreabă cum a fost posibil așa ceva. 

La doi ani de la dezastru, lucrurile se văd și mai clar, iar concluzia este că dacă Ionel Arsene și PSD Neamț ar fi investit mai mult în spital, poate că această tragedie nu s-ar fi întâmplat. În mandatul său, investițiile în acest spital au fost aproape inexistente și nu au făcut altceva decât să cârpească pe ici pe colo, nicidecum să rezolve problemele stringente. 

În schimb, el a luat banii nemțenilor – 3 milioane de euro – și a finanțat lucrările la spitalul din Lețcani, spital care nu a funcționat niciodată și a ajuns într-un depozit al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Nemțenilor nu li s-a explicat nici până astăzi de ce a fost nevoie ca banii  rezultați din taxele și impozitele lor să ajungă la Lețcani, iar Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț să ia foc. De asemenea, schimbarea periodică a managerilor spitalului nemțean doar pe criterii politice și de obediență, a fost un alt factor care a condus la dezastrul din seara de 14 noiembrie 2020.  

Iar după cum ne-am așteptat, la doi ani de la tragedie, nici PSD și nici Ionel Arsene nu-și asumă nimic și nu au catadicsit măcar să prezinte condoleanțe publice familiilor îndoliate. 

Din păcate aceasta este realitatea, iar nemțenii sunt obligați să mai suporte până în 2024 prezența acestui personaj în fruntea Consiliului Județean, ocupat mult prea mult să-și rezolve problemele penale, legate de corupție,  decât pe cele ale județului Neamț, deloc puține. 

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.