Dental Alliance

June 23, 2024

George Lazăr, președinte PNL Neamț: Încep lucrările la Autostrada Unirii-A8!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

După 33 de ani de aşteptare, în timpul guvernării liberale, a luat naştere proiectul pentru una dintre cele mai importante autostrăzi ale României, cea care leagă Moldova de vestul țării.

Astăzi, putem vorbi deja despre demersuri concrete: s-a semnat contractul pentru proiectarea şi execuția secțiunii 3, Leghin-Târgu Neamț, a autostrăzii Târgu Mureş-Târgu Neamț.

Am fost prezent astăzi, alături de domnul senator Eugen Țapu Nazare și de domnul deputat Laurențiu Dan Leorenu, la o întâlnire la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, unde am participat la semnarea contractului pentru Autostrada A8.

Constructorul care a câştigat licitația, SA&PE CONSTRUCT S.R.L- SEDITION UMB S.R.L- TEHNOSTRADE S.R.L. se angajează să finalizeze lucrările în termenul stabilit de 30 de luni, pentru cei 29, 91 km ai acestei secțiuni.

Proiectul de 1,56 de miliarde de lei este finanțat prin PNRR, bani destinați dezvoltării şi modernizării României.

Județul Neamț devine, astfel, un nod important pentru transportul rutier, fiind traversat de două importante autostrăzi care unesc regiunea Moldovei de restul țării, A8 cu partea de vest şi A7 cu sudul României.

Este o oportunitate foarte mare pentru mediul de afaceri nemțean, pentru noi ca cetățeni, să avem acces direct la autostrăzile Moldovei. Atât în ceea ce priveşte relațiile comerciale, cruciale pentru economia regională şi județeană, cât şi oportunitățile de noi investiții în zona Neamț sunt facilități excelente pe care construcția celor două autostrăzi le aduce cu sine.

Bineînțeles că voi colabora în cel mai bun mod cu echipa de la CNAIR pentru a mă asigura că lucrările la cele două autostrăzi care travesrsează județul Neamț se realizează în cele mai bune condiții şi vor fi finalizate la termen.

Este, într-adevăr, un moment istoric pentru Moldova, foarte mult aşteptat şi pe care Partidul Național Liberal l-a adus cel mai aproape de planul concret.

În puțin timp, județul Neamț va deveni inima Moldovei şi din punct de vedere rutier!

Președinte PNL Neamț, George Lazăr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.